Kekosongan Jawatan di Majlis Peperiksaan Malaysia

 

IklanBil6 2019 Page 1

Kekosongan Jawatan di Majlis Peperiksaan Malaysia ini merupakan hebahan terkini daripada Majlis Peperiksaan Malaysia.

Majlis Peperiksaan Malaysia ialah sebuah Badan Berkanun di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia ingin mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan seperti yang berikut:

SENARAI JAWATANTARIKH TUTUP
PEGAWAI PEPERIKSAAN GRED DG41 (KONTRAK)15-01-2020
PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) GRED N19 (KONTRAK)15-01-2020

 

Tawaran ini adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk memohon bagi mengisi jawatan kosong di Majlis Peperiksaan Malaysia 2020

Permohonan Jawatan ini terbuka kepada seluruh rakyat Malaysia. Pemohon perlu memenuhi syarat kelayakan yang telah dinyatakan seperti di dalam iklan. Permohonan hendaklah disertakan dengan Resume / CV yang terbaru dan lengkap, maklumat penuh peribadi, gambar serta dokumen-dokumen yang diperlukan seperti salinan kad pengenalan dan sijil akademik.
mpm

Permohonan mestilah dihantar mengikut format yang dinyatakan di dalam iklan
Permohonan online boleh di rujuk (RUJUK IKLAN DI BAWAH). 
Bagi permohonan online kali pertama, pemohon perlulah mendaftar terlebih dahulu sebelum membuat pengisian maklumat yang diperlukan dalam sistem. Calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil temuduga. Semoga berjaya

MAKLUMAT PERMOHONAN

NAMA MAJIKAN: Majlis Peperiksaan Malaysia
JAWATAN KEKOSONGAN:

 1. PEMBANTU TADBIR N19
  1. Syarat Kelayakan:
   1. SPM atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan; dan
   2. kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. (Keutamaan diberi kepada calon yang berkebolehan mengendalikan komputer dan/atau berkebolehan menaip.
 2. PEGAWAI PEPERIKSAAN GRED DG41
  1. Syarat Kelayakan:
   1. Ijazah Sarjana Muda Dengan Pendidikan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan/luar negara atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya dalam bidang Bahasa Inggeris atau Bahasa Melayu.
   2. kepujian Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan

LOKASI KEKOSONGAN : Seperti di Iklan
KELAYAKAN : SPM / Ijazah Sarjana Muda

TARIKH TUTUP

15 Januari 2020

GAJI

RM1,352.00 – RM2,188.00

CARA MEMOHON

Permohon hendaklah mengisi borang permohonan secara online di http://apps.mpm.edu.my/eperjawatan/.

Catatan:

 • (a) Hanya calon yang terpilih akan dihubungi untuk temu duga.
 • (b) Permohonan yang lewat atau tidak mengikut peraturan akan ditolak.
 • (c) Permohonan dianggap tidak berjaya sekiranya tidak dihubungi dalam tempoh 14 hari dari tarikh iklan ditutup.

Penutup

Sekian, semoga perkongsian pada kali ini iaitu Kekosongan Jawatan di Majlis Peperiksaan Malaysia memberikan informasi terkini kepada anda semua dan semoga segala urusan kita dalam dunia pendidikan ini sentiasa dipermudahkan. Teruskan menyokong kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terbaik, terkini dan bermanfaat dari semasa ke semasa.