Home Terkini

Topik Ramalan UPSR Sains 2019

SEMAKAN PANGGILAN TEMU DUGA SPP BAGI PERMOHONAN JAWATAN 21

Topik Ramalan UPSR Sains 2019. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Seperti yang kita sedia maklum, Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) bagi tahun ini (2019) bakal tiba.

Sehubungan dengan itu, berikut dikongsikan topik atau tajuk yang dijangka akan keluar dalam UPSR pada tahun ini bagi salah satu mata pelajaran yang ditaksir dalam UPSR iaitu mata pelajaran Sains. Jutaan terima kasih kepada laman web cikgupress.com.

Topik ramalan ini dianalisis berdasarkan topik-topik yang pernah keluar dan belum pernah keluar sebelum ini dan signifikan topik-topik ini ditanya pada kali ini. Kemungkinan topik yang berulang akan ditanya lagi. Ramalan tajuk sains yang akan dinyatakan ini bukan 100% dijamin akanĀ  keluar pada UPSR 2019. Namun, ramalan ini boleh digunakan sebagai panduan untuk membuat ulang kaji. Ramalan ni dibuat berdasarkan analisis soalan tahun lepas-lepas (2016,2017 dan 2018) dan kepentingan serta signifikan tajuk-tajuk ini disoal dalam UPSR.Walaubagaimanapun semua topik perlu diulangkaji oleh semua murid.

Sehubungan dengan itu, berikut dikongsikan tajuk-tajuk yang mungkin akan keluar untuk subjek Sains UPSR 2019 di bawah:

1

2

3 4 5 6

Penutup

Sekian. Semoga perkongsian pada kali ini iaitu Topik Ramalan UPSR Sains 2019 sedikit sebanyak dapat membantu khususnya kepada calon-calon yang bakal menduduki UPSR pada tahun ini dalam mata pelajaran Sains. Teruskan menyokong kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan yang terkini dan terbaik dari semasa ke semasa. Terima kasih.