Soalan Percubaan SPM 2019 Negeri Pahang Sejarah Kertas 2

Kertas Kerja Sambutan Hari Kebangsaan 2019 Peringkat Sekolah

Soalan Percubaan SPM 2019 Negeri Pahang Sejarah Kertas 2. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Alhamdulillah, soalan percubaan Sijil Pelajaran Malaysian (SPM) bagi tahun ini telah disediakan.

Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) merupakan salah satu peperiksaan terpenting bagi pelajar-pelajar sekolah menengah di Malaysia. Peperiksaan SPM ini bakal menentukan hala tuju para pelajar setelah lima tahun pembelajaran di sekolah menengah dan seterusnya menuju ke pengajian peringkat tinggi atau lebih dikenali sebagai IPTA dan IPTS.

Dalam membuat persiapan untuk menjalani peperiksaan SPM, para pelajar masa kini semakin ke hadapan untuk memastikan kecemerlangan dalam peperiksaan ini demi untuk masa depan yang lebih cerah. Ada di antara mereka yang menumpukan sepenuh perhatian di dalam kelas sahaja, tidak cukup dengan itu ada juga yang menghadiri kelas tuisyen intensif di luar waktu persekolahan.

Di sini admin kongsikan koleksi kertas soalan dan skema jawapan bagi peperiksaan percubaan SPM tahun 2019 untuk rujukan para pelajar. Dengan adanya soalan-soalan percubaan SPM ini, para pelajar dapat membiasakan jenis atau format soalan peperiksaan sebenar SPM serta dapat digunakan sebagai latih tubi bagi setiap subjek yang diambil. Ulang kaji yang dijalankan juga akan menjadi leboh komprehensif dan menyeluruh untuk memastikan kesemua topik di dalam subjek telah pun dibaca dan menjalani proses latihan

Sehubungan dengan itu, jutaan terima kasih admin ucapkan kepada guru-guru yang sudi mengongsikan soalan-soalan ini.

Dapatkan “Soalan Percubaan SPM 2019 Negeri Pahang Sejarah Kertas 2” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : Soalan Percubaan SPM 2019 Negeri Pahang Sejarah Kertas 2

  1. Soalan
  2. Skema Jawapan

 

Penutup

Sekian. Semoga perkongsian ini iaitu Soalan Percubaan SPM 2019 Negeri Pahang Sejarah Kertas 2 dapat memberikan sedikt sebanyak manfaat kepada anda khususnya kepada calon yang akan menduduki SPM pada tahun ini. Teruskan bersama kami di t.me/sistemguruonline bagi mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terkini dan terbaik dari semasa ke semasa. Terima kasih.