Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2019 Tingkatan 1 Bahasa Inggeris

SOALAN 23

Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2019 Tingkatan 1 Bahasa Inggeris. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Tak lama lagi Peperiksaan Akhir Tahun (PAT) bagi tahun ini (2019) akan menjelang. Sehubungan dengan itu, admin mengongsikan soalan peperiksaan untuk kegunaan PAT untuk kegunaan tahun ini.

Pengenalan

Umum sedia maklum, Peperiksaan Akhir Tahun (PAT) merupakan peperiksaan yang biasanya dilaksanakan pada akhir bulan Oktober atau November sebelum murid-murid memulakan cuti persekolahan penggal akhir. Peperiksaan ini dilaksanakan pada semua peringkat sekolah bertujuan menilai penguasaan murid dari aspek kurikulum (akademik) berkaitan perkara yang telah dipelajari sepanjang tahun persekolahan (pada tahun semasa). Peperiksaan ini juga dikatakan penilaian yang lebih baik berbanding Peperiksaan Pertengahan Tahun (PPT) kerana menilai semua topik pembelajaran manakalan PPT hanya menilai sebahagian topik-topik awal sahaja pada tahun semasa.

Untuk makluman bersama, soalan peperiksaan ini adalah berdasarkan kurikulum sekolah menengah yang baharu bagi Tingkatan 1 iaitu Kurikulum Standard Sekolah Menengah (KSSM). Sehubungan dengan itu, anda boleh memuat turun soalan peperiksaan ini pada pautan muat turun yang telah disediakan di bawah.

Dapatkan “Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2019 Tingkatan 1 Bahasa Inggeris” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’. Sekiranya anda ingin menyunting (mengedit) dokumen ini, sila rujuk tutorial 4 Langkah Mengubah Format PDF kepada DOCX hanya dengan Menggunakan Microsoft Word

Download :  Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2019 Tingkatan 1 Bahasa Inggeris

Download juga Bank Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2019 Tingkatan 1 di bawah

PERHATIAN: HANYA MATA PELAJARAN YANG DILABELKAN SEBAGAI baru SAHAJA YANG TERSEDIA SETAKAT INI.

Kemas kini terakhir adalah pada 14-September-2019

TINGKATAN 1 (KSSM)

MATA PELAJARAN

1

Asas Sains Komputerbaru

2

Bahasa Arab

3

Bahasa Cina

4

Bahasa Cina Antarabangsa

5

Bahasa Iban

6

Bahasa Inggerisbaru

7

Bahasa Jepun

8

Bahasa Jerman

9

Bahasa Kadazandusun

10

Bahasa Korea

11

Bahasa Melayubaru

12

Bahasa Perancis

13

Bahasa Semai

14

Bahasa Tamil

15

Geografi

16

Matematikbaru

17

Pendidikan Islam

18

Pendidikan Jasmani dan Pendidikan Kesihatan

19

Pendidikan Moralbaru

20

Pendidikan Muzik

21

Pendidikan Seni Visualbaru

22

Reka Bentuk dan Teknologibaru

23

Sainsbaru

24

Sejarahbaru

 

SILA KLIK DI SINI UNTUK MEMUAT TURUN SOALAN PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN (PAT) 2019 TINGKATAN 1, 2, 3, 4 DAN 5 BAGI MATA PELAJARAN YANG LAIN

 

Penutup

Semoga perkongsian pada kali ini iaitu Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2019 Tingkatan 1 Bahasa Inggeris sedikit sebanyak dapat memudahkan urusan guru dalam menyediakan soalan bagi peperiksaan akhir tahun yang bakal menjelang ini. Semoga segala urusan kita dalam dunia pendidikan ini sentiasa dipermudahkan. Teruskan menyokong kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terbaik, terkini dan bermanfaat dari semasa ke semasa.

” SGO Web Pendidikan No. 1 Rujukan Guru, Murid dan Ibu bapa “