Tatacara Penggantungan Potret Rasmi yang Betul

 

Sertai Study Group SPM 2020

PREMIUM Hanya guru SPM dan Calon SPM 2020 sahaja dibenarkan join. ♥ Para guru SPM boleh berkongsi bahan, link, buah fikiran, video pengajaran, etc.

Tatacara Penggantungan Potret Rasmi yang Betul. Setiap bangunan kerajaan pasti akan ada potret rasmi sama ada persekutuan ataupun negeri. Sehubungan dengan itu, adalah penting untuk kita mengetahui tatacara yang betul dalam menggantung potret rasmi ini.

Konsep susunan potret adalah sama seperti susunan kekananan tempat duduk VIP dalam sesebuah majlis. Cuma ketinggian potret berbeza mengikut jawatan.

Manakala, “dinding rasmi” adalah dinding yang kosong tiada sebarang hiasan atau penghalang.

Ketinggian potret rasmi adalah 45 darjah (ke atas) dari sudut pandangan mata. Tidak terlalu mendongak dan tidak terlalu menunduk.

Rujukan : SURAT PEKELILING AM BILANGAN 3 TAHUN 2014

Mohon Perhatian

Sila pastikan gambar potret rasmi yang dikeluarkan oleh Jabatan Penerangan sahaja yang digunakan.

Penutup

Sekian, semoga perkongsian informasi kali ini iaitu Tatacara Penggantungan Potret Rasmi yang Betul memberikan manfaat kepada anda semua. Teruskan menyokong kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terbaik, terkini dan bermanfaat dari semasa ke semasa.

 

Dapatkan Soalan Ramalan UPSR PT3 SPM 2020 + Latihan Musim PKP Covid-19(Premium Items)

.rt-wpls .single-logo a { color: #000000; font-weight: bold; } .rt-wpls .slick-prev, .rt-wpls .slick-next { width: 40px; height: 40px;}' ); ?>