Jadual Waktu Peperiksaan STAM 2019

 

URUSAN KENAIKAN PANGKAT 4

Jadual Waktu Peperiksaan STAM 2019. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Jadual waktu peperiksaan bagi Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) bagi tahun ini (2019) telah dikeluarkan secara rasmi oleh Lembaga Peperiksaan, Kementerian Pendidikan Malaysia.

Umum sedia maklum, Sijil Tinggi Agama Malaysia atau akronimnya STAM merupakan peperiksaan yang dianjurkan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) dengan kerjasama Lembaga Peperiksaan Malaysia (LPM) bagi membolehkan pelajar Malaysia melanjutkan pelajaran ke Universiti al-Azhar dan yang setaraf dengannya. Secara amnya, peperiksaan ini diambil selepas mengambil peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia atau semasa di Tingkatan Enam.

Peperiksaan Sijil Tinggi Agama Malaysia pada tahun ini akan berlangsung pada 21, 22, 23, 30 dan 31 Oktober iaitu selama lima hari.

Jadual Waktu Peperiksaan STAM 2019

JADUAL WAKTU STAM TAHUN 2019

Sehubungan dengan itu, berikut dikongsikan jadual waktu peperiksaan STAM bagi tahun ini untuk dimuat turun:

Dapatkan “Jadual Waktu Peperiksaan STAM 2019” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : Jadual Waktu Peperiksaan STAM 2019

 

Penutup

Semoga berjaya daripada kami. Semoga perkongsian ini iaitu Jadual Waktu Peperiksaan STAM 2019 memberikan manfaat buat semua. Teruskan menyokong kami dengan menyertai saluran Telegram kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi terkini lagi sahih dari semasa ke semasa. Terima kasih.