160 Contoh Soalan PT3 2019 Bahasa Cina

TEMPLAT PELAPORAN PBD 15

160 Contoh Soalan PT3 2019 Bahasa Cina. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Pada kali ini, admin berkongsi khususnya kepada calon-calon yang bakal menduduki Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3) dengan format yang terbaharu yang mulai digunakan pada tahun ini (2019) iaitu contoh soalan yang disediakan sendiri oleh Lembaga Peperiksaan, Kementerian Pendidikan Malaysia.

Pengenalan

Pentaksiran Tingkatan Tiga atau diperkenalkan dengan nama singkatannya PT3, merupakan sebuah pentaksiran sumatif untuk menilai pencapaian akademik murid pada peringkat menengah rendah. PT3 ialah sebuah penilaian yang digunakan untuk menggantikan Penilaian Menengah Rendah yang telah dijalankan sejak tahun 1993. Pentaksiran ini mencakupi skop sukatan pelajaran dari Tingkatan 1 hingga Tingkatan 3 berdasarkan matlamat, objektif dan kandungan mata pelajaran berkenaan.

Terdapat empat ujian yang hendak dilakukan oleh calon-calon iaitu kajian kes untuk mata pelajaran Geografi dan Sejarah, ujian lisan bertutur dan ujian mendengar untuk Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu, serta ujian bertulis untuk mata pelajaran selanjutnya.

Sehubungan dengan itu, anda boleh memuat turun dokumen ini pada pautan muat turun yang telah disediakan di bawah.

Dapatkan “160 Contoh Soalan PT3 2019 Bahasa Cina” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : 160 Contoh Soalan PT3 2019 Bahasa Cina

  1. 32 ITEM CONTOH BAHAGIAN A
  2. 32 ITEM CONTOH BAHAGIAN B
  3. 32 ITEM CONTOH BAHAGIAN C
  4. 32 ITEM CONTOH BAHAGIAN D
  5. 32 ITEM CONTOH BAHAGIAN E

SUMBER: LEMBAGA PEPERIKSAAN, KPM

 

Penutup

Semoga perkongsian ini iaitu 160 Contoh Soalan PT3 2019 Bahasa Cina sedikit sebanyak dapat memberikan informasi kepada anda semua khususnya kepada guru, ibu bapa dan calon yang akan menduduki PT3 2019. Teruskan menyokong kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terbaik, terkini dan bermanfaat dari semasa ke semasa.