Templat Pelaporan PBD Gabung Kegunaan Guru Kelas Tahun 1

Templat Pelaporan

Templat Pelaporan PBD Gabung Kegunaan Guru Kelas Tahun 1. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Terkini daripada Bahagian Pembangunan Kurikulum, KPM telah memuat naik Templat Pelaporan Pentaksiran Bilik Darjah (PBD) Gabung untuk kegunaan Guru Kelas Tahun 1 (KSSR Semakan 2017). Sehubungan dengan itu, anda boleh memuat turun templat ini pada ruangan muat turun yang telah admin sediakan di bawah.

Templat Pelaporan Gabungan ini adalah khusus untuk kegunaan guru kelas atau guru tingkatan bagi pelaporan Tahap Penguasaan (TP) dalam Pentaksiran Bilik Darjah (PBD) yang baru dikeluarkan pada tahun 2018.

Templat ini mengandungi semua mata pelajaran yang diambil oleh murid dalam sesuatu kelas atau tingkatan. Ia membantu guru kelas dalam membuat pelaporan kepada semua pihak yang berkepentingan seperti pentadbir, ibu bapa, PPD dan juga JPN apabila diperlukan.

Selain itu templat gabungan ini membantu memudahkan pengurusan rekod perkembangan pembelajaran murid dengan hanya satu pelaporan mewakili semua mata pelajaran. Sehubungan itu juga memberi kemudahan untuk proses cetakan dan tidak membebankan pihak sekolah dengan membantu dari segi penjimatan kos kertas dan sebagainya.

Dapatkan “Templat Pelaporan PBD Gabung Kegunaan Guru Kelas Tahun 1” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘XLXS’

Download : 199 Templat Pelaporan PBD Kelas 2018 KSSR Semakan Tahun 1 v2

Sumber : Bahagian Pembangunan Kurikulum

 

Penutup

Semoga perkongsian Templat Pelaporan PBD Gabung Kegunaan Guru Kelas Tahun 1 ini berguna khususnya kepada guru kelas Tahun 1 dalam menyediakan Pelaporan Pentaksiran Bilik Darjah (PBD) bagi murid Tahun 1. Teruskan menyokong kami dengan menyertai Channel Telegram kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi terkini berkaitan dunia pendidikan dari semasa ke semasa.

 

REVIEW OVERVIEW
Kualiti Template
Previous articlePermohonan Jawatan Guru Cemerlang (GC) dan Pensyarah Cemerlang (PC) 2019 Dibuka Mulai 1 Mac Ini
Next articleTemplat Pelaporan PBD Gabung Kegunaan Guru Kelas Tahun 2
templat-pelaporan-pbd-gabung-kegunaan-guru-kelas-tahun-1Template Pelaporan Pentaksiran Bilik Darjah (PBD) yang berguna untuk para guru. Semoga dapat memudahkan kerja anda semua. Sila download dan masukkan data seperti nama guru, nama murid dan rekod pelaporan anda mengikut pencapaian murid. Semoga bermanfaat untuk semua.