15 Soalan Kata Pemeri Berserta Jawapan

 

TEMPLAT PELAPORAN 10

15 Soalan Latih Tubi Kata Pemeri Berserta Jawapan. Perkongsian daripada Sistem Guru Online diteruskan lagi. Pada kali ini, admin mengongsikan latih tubi bagi tatabahasa khususnya untuk murid sekolah rendah Tahap 2.

Soalan ini adalah berbentuk soalan objektif yang telah disediakan oleh Sektor Pengurusan Akademik, Jabatan Pelajaran Perak. Umum sedia maklum, Kata pemeri ialah perkataan yang menghubungkan subjek dengan frasa-frasa utama dalam prediket. Terdapat dua kata pemeri, iaitu ialah dan adalah.

Sehubungan dengan itu, anda boleh memuat turun soalan latih tubi tatabahasa ini pada pautan muat turun yang telah disediakan.

Dapatkan “15 Soalan Latih Tubi Kata Pemeri Berserta Jawapan” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : 15 Soalan Kata Pemeri Berserta Jawapan

Sumber: Modul Latih tubi Tatabahasa Sektor Pengurusan Akademik, Jabatan Pelajaran Perak

 

Penutup

Semoga perkongsian ini iaitu 15 Soalan Kata Pemeri Berserta Jawapan sedikit sebanyak dapat membantu guru-guru khususnya guru Bahasa Melayu dan ibu bapa dalam meningkatkan pencapaian dan prestasi anak-anak/murid dalam penguasaan tatabahasa. Teruskan menyokong kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terbaik, terkini dan bermanfaat dari semasa ke semasa.