RPH 2019 KSSR Tahun 6 Matematik

rpt 11

RPH 2019 KSSR Tahun 6 Matematik. Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Alhamdulillah, perkongsian kali ini berkaitan Rancangan Pengajaran Harian yang telah disediakan untuk dimuat turun oleh warga pendidik sekalian.

Umum sedia maklum, Rancangan Pengajaran Harian atau akronimnya RPH merupakan satu rekod khas yang disediakan lebih awal oleh guru sebelum menjalankan sesi pengajaran dan pembelajaran.

Rancangan Pengajaran Harian ini dibina sebagai panduan para guru untuk mengajar dengan lebih sistematik dan efektif serta mampu untuk mencapai apa yang diobjektifkan dalam sesi pengajaran dan pembelajaran kelak. Rancangan ini sangat penting dan berguna agar guru dapat menyampaikan input pembelajaran kepada para murid. Ia juga penting untuk dijadikan bahan bukti bahawa guru telah membuat perancangan rapi terlebih dahulu sebelum masuk ke dalam kelas. Rancangan Pengajaran Harian yang dibina haruslah berdasarkan Rancangan Tahunan.

Selain itu, butiran yang perlu dicatatkan dalam Rancangan Pengajaran Harian adalah hari dan tarikh, mata pelajaran dan kelas, masa, tajuk dan objektif, kemahiran yang ingin dicapai, aktiviti yang dijalankan serta impak atau refleksi

Sehubungan dengan itu, anda boleh memuat turun RPH ini pada pautan muat turun yang telah disediakan di bawah.

Dapatkan “RPH 2019 KSSR Tahun 6 Matematik” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘doc/docs/docx’

Download : RPH 2019 KSSR Tahun 6 Matematik

Jutaan terima kasih dan kredit kepada guru yang mengongsikan RPH ini.

 

Penutup

Sekian, semoga perkongsian pada kali ini iaitu RPH 2019 KSSR Tahun 6 Matematik memberikan manfaat kepada anda semua dan semoga segala urusan kita dalam dunia pendidikan ini sentiasa dipermudahan. Teruskan menyokong kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terbaik, terkini dan bermanfaat dari semasa ke semasa.