Takwim Cuti Perayaan 2019

 

Sertai Study Group SPM 2020

PREMIUM Hanya guru SPM dan Calon SPM 2020 sahaja dibenarkan join. ♥ Para guru SPM boleh berkongsi bahan, link, buah fikiran, video pengajaran, etc.

Takwim Cuti Perayaan 2019. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Perkongsian terkini berkaitan takwim bagi cuti perayaan bagi tahun depan (2019).

Umum sedia maklum, terdapat 5 perayaan yang terbesar di Malaysia seperti berikut:

  1. Tahun Baru Cina
  2. Hari Raya Aidilfitri 
  3. Hari Deepavali
  4. Pesta Kaamatan
  5. Hari Krismas

Sehubungan dengan itu, anda boleh merujuk kepada jadual di bawah:

3 perayaan iaitu Tahun Baru Cina, Hari Raya Aidilfitri dan Hari Deepavali jatuh dalam sesi persekolahan manakala 2 perayaan iaitu Pesta Kaamatan jatuh dalam Cuti Pertengahan Tahun dan Hari Krismas jatuh dalam Cuti Akhir Tahun.

Penutup

Sekian, semoga perkongsian informasi kali ini iaitu Takwim Cuti Perayaan 2019 memberikan informasi terkini kepada anda semua dan semoga segala urusan kita dalam dunia pendidikan ini sentiasa dipermudahan. Teruskan menyokong kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terbaik, terkini dan bermanfaat dari semasa ke semasa.

 

Dapatkan Soalan Ramalan UPSR PT3 SPM 2020 + Latihan Musim PKP Covid-19(Premium Items)

.rt-wpls .single-logo a { color: #000000; font-weight: bold; } .rt-wpls .slick-prev, .rt-wpls .slick-next { width: 40px; height: 40px;}' ); ?>