RPT 2019 KSSR Semakan Tahun 1 Matematik

 

RANCANGAN PENGAJARAN TAHUNAN 6

RPT 2019 KSSR Semakan Tahun 1 Matematik. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Alhamdulillah, perkongsian kali ini diteruskan dengan Rancangan Pengajaran Tahunan.

Pengenalan

RPT atau Rancangan Pengaran Tahunan ialah satu susunan topik pembelaran yang terbaru mengikut Pendidikan Alaf ke-21 yang sedang diketengahkan oleh KPM. Berbanding dengan RPT tahun-tahun sebelum ini, tahun 2019 ini dilihat lebih banyak menekankan aspek PAK-21 dimana pihak kementerian begitu giat menjalankan kursus kepada para guru di sekolah bagi menerangkan dasar pendidikan yang baru ini.

Oleh sebab itu, dilihat adalah sangat menjadi tuntutan jika semua guru berganding bahu dan menyokong setiap dasar yang diperkenalkan oleh KPM. Jika ada sebarang masalah, maklumkan dengan cara yang baik dan saluran yang betul. Kita perlu tunjukkan profesion guru adalah satu profesion yang profesional.

Selepas anda mendapatkan bahan RPT ini, sila cetak dan tunjukkan kepada pihak pentadbir bagi mendapatkan pengesahan mereka. Jika sesuai digunakan di sekolah anda barulah jadikan RPT ini sebagai rujukan anda membuat RPH.

Muat Turun

Sehubungan dengan itu, anda boleh memuat turun RPT ini pada pautan muat turun yang telah disediakan di bawah.

Dapatkan “Rancangan Pengajaran Tahunan (RPT) 2019 KSSR Semakan Tahun 1 Matematik” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘docs’ atau ‘docx’

Download : RPT Tahun 1 Matematik

KREDIT DAN JUTAAN TERIMA KASIH KEPADA: Puan Fariza Nurbaya binti Nordin

 

Kepada semua guru, jangan lupa hubungi kami jika ada sebarang pertanyaan atau ingin berkongsi bahan dengan kami.

Penutup

Sekian, semoga perkongsian informasi kali ini iaitu Rancangan Pengajaran Tahunan (RPT) 2019 KSSR Semakan Tahun 1 Matematik memberikan informasi terkini kepada anda semua dan semoga segala urusan kita dalam dunia pendidikan ini sentiasa dipermudahan. Teruskan menyokong kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terbaik, terkini dan bermanfaat dari semasa ke semasa.