Soalan Akhir Tahun 2019

Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2018 KBSM Tingkatan 4 Matematik Tambahan

Download Pelbagai Bahan untuk Guru di Sini

"SGO Web Pendidikan No.1 di Malaysia Rujukan Guru, Murid dan Ibu Bapa"

whatsapp sistem guru online sgoDapatkan Update SGO Melalui Whatsapp

telegram sistemguruonline

Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2018 KBSM Tingkatan 4 Matematik Tambahan. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Tak lama lagi Peperiksaan Akhir Tahun (PAT) bagi tahun ini (2018) akan menjelang. Sehubungan dengan itu, admin mengongsikan soalan peperiksaan untuk kegunaan PAT untuk kegunaan tahun ini.

Pengenalan

Umum sedia maklum, Peperiksaan Akhir Tahun (PAT) merupakan peperiksaan yang biasanya dilaksanakan pada akhir bulan Oktober atau November sebelum murid-murid memulakan cuti persekolahan penggal akhir. Peperiksaan ini dilaksanakan pada semua peringkat sekolah bertujuan menilai penguasaan murid dari aspek kurikulum (akademik) berkaitan perkara yang telah dipelajari sepanjang tahun persekolahan (pada tahun semasa). Peperiksaan ini juga dikatakan penilaian yang lebih baik berbanding Peperiksaan Pertengahan Tahun (PPT) kerana menilai semua topik pembelajaran manakalan PPT hanya menilai sebahagian topik-topik awal sahaja pada tahun semasa.

Sehubungan dengan itu, anda boleh memuat turun soalan peperiksaan ini pada pautan muat turun yang telah disediakan di bawah.

Dapatkan “Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2018 KBSM Tingkatan 4 Matematik Tambahan” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘DOCX’

Download :  Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2018 KBSM Tingkatan 4 Matematik Tambahan

  1. SOALAN PAT 2018 KBSM T4 MATEMATIK TAMBAHAN KERTAS 2

 

Penutup

Semoga perkongsian pada kali ini iaitu Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2018 KBSM Tingkatan 4 Matematik Tambahan sedikit sebanyak dapat memudahkan urusan guru dalam menyediakan soalan bagi peperiksaan yang bakal menjelang ini. Semoga segala urusan kita dalam dunia pendidikan ini sentiasa dipermudahan. Teruskan menyokong kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terbaik, terkini dan bermanfaat dari semasa ke semasa.

” SGO Web Pendidikan No. 1 Rujukan Guru, Murid dan Ibu bapa “

telegram sistemguruonline