Bank Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2018 Tahun 1 sehingga Tahun 6

A 60

Bank Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2018 Tahun 1 sehingga Tahun 6. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Tak lama lagi Peperiksaan Akhir Tahun (PAT) bagi tahun ini (2018) akan menjelang. Sehubungan dengan itu, admin mengongsikan bank soalan peperiksaan bagi semua mata pelajaran bermula dari Tahun 1 sehingga Tahun 6 untuk kegunaan PAT tahun ini.

Pengenalan

Umum sedia maklum, Peperiksaan Akhir Tahun (PAT)merupakan peperiksaan yang biasanya dilaksanakan pada akhir bulan Oktober atau November sebelum murid-murid memulakan cuti persekolahan penggal akhir. Peperiksaan ini dilaksanakan pada semua peringkat sekolah bertujuan menilai penguasaan murid dari aspek kurikulum (akademik) berkaitan perkara yang telah dipelajari sepanjang tahun persekolahan (pada tahun semasa). Peperiksaan ini juga dikatakan penilaian yang lebih baik berbanding Peperiksaan Pertengahan Tahun (PPT) kerana menilai semua topik pembelajaran manakalan PPT hanya menilai sebahagian topik-topik awal sahaja pada tahun semasa.

Soalan-soalan ini adalah merangkumi soalan Peperiksaan Akhir Tahun bagi semua peringkat di sekolah rendah seperti berikut:

 1. Tahun 1 (KSSR SEMAKAN 2017)
 2. Tahun 2 (KSSR SEMAKAN 2017)
 3. Tahun 3 (KSSR)
 4. Tahun 4 (KSSR)
 5. Tahun 5 (KSSR)
 6. Tahun 6 (KSSR)

Sehubungan dengan itu, anda boleh memuat turun soalan peperiksaan ini pada pautan muat turun yang telah disediakan di bawah.

Dapatkan “Bank Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2018 Tahun 1 sehingga Tahun 6” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘DOCX’

Download : Bank Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2018 Tahun 1 sehingga Tahun 6

 1. Tahun 1 (KSSR SEMAKAN 2017)
 2. Tahun 2 (KSSR SEMAKAN 2017)
 3. Tahun 3 (KSSR)
 4. Tahun 4 (KSSR)
 5. Tahun 5 (KSSR)
 6. Tahun 6 (KSSR) – Soalan Percubaan UPSR 2018 DAN Soalan PAT Selain Mata pelajaran Teras KSSR Tahun 6

 

Penutup

Semoga perkongsian pada kali ini iaitu Bank Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2018 Tahun 1 sehingga Tahun 6 sedikit sebanyak dapat memudahkan urusan guru dalam menyediakan soalan bagi peperiksaan yang bakal menjelang ini. Semoga segala urusan kita dalam dunia pendidikan ini sentiasa dipermudahan. Teruskan menyokong kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terbaik, terkini dan bermanfaat dari semasa ke semasa.

” SGO Web Pendidikan No. 1 Rujukan Guru, Murid dan Ibu bapa “

REVIEW OVERVIEW
Kualiti bahan
Bahan boleh di download
Kesesuaian menjadi bahan pembelajaran
Previous articleBank Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2018 Semua Mata pelajaran KSSR (Semakan 2017) Tahun 2
Next articleSoalan Peperiksaan Akhir Tahun 2018 KSSR Tahun 6 Sejarah
bank-soalan-peperiksaan-akhir-tahun-2018-tahun-1-sehingga-tahun-6Perkongsian ini sangat bagus. Bahan yang dikongsikan ini sesuai dengan tahap murid dan diharap mampu memberikan impak positif dalam pembelajaran mereka.Apa yang penting, perkongsian ini telah banyak membantu murid-murid untuk lebih cemerlang dalam pelajaran mereka. Guru-guru juga seronok kerana bahan mudah di akses dan ibubapa turut teruja dapat membantu anak-anak belajar.