Bank Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2018 Semua Mata pelajaran KSSM Tingkatan 1

 

SEKOLAH MENENGAH 15

Bank Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2018 Semua Mata pelajaran KSSM Tingkatan 1. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Tak lama lagi Peperiksaan Akhir Tahun (PAT) bagi tahun ini (2018) akan menjelang. Sehubungan dengan itu, admin mengongsikan bank soalan peperiksaan bagi semua mata pelajaran KSSM Tingkatan 1 untuk kegunaan PAT tahun ini.

Pengenalan

Umum sedia maklum, Peperiksaan Akhir Tahun (PAT)merupakan peperiksaan yang biasanya dilaksanakan pada akhir bulan Oktober atau November sebelum murid-murid memulakan cuti persekolahan penggal akhir. Peperiksaan ini dilaksanakan pada semua peringkat sekolah bertujuan menilai penguasaan murid dari aspek kurikulum (akademik) berkaitan perkara yang telah dipelajari sepanjang tahun persekolahan (pada tahun semasa). Peperiksaan ini juga dikatakan penilaian yang lebih baik berbanding Peperiksaan Pertengahan Tahun (PPT) kerana menilai semua topik pembelajaran manakalan PPT hanya menilai sebahagian topik-topik awal sahaja pada tahun semasa.

Soalan-soalan ini adalah berdasarkan mata pelajaran KSSM Tingkatan 1 seperti berikut:

 1. Bahasa Melayu
 2. Bahasa Inggeris
 3. Sejarah
 4. Pendidikan Moral
 5. Pendidikan Seni Visual
 6. Reka Bentuk dan Teknologi
 7. Matematik
 8. Sains

Sehubungan dengan itu, anda boleh memuat turun soalan peperiksaan ini pada pautan muat turun yang telah disediakan di bawah.

Dapatkan “Bank Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2018 Semua Mata pelajaran KSSM Tingkatan 1” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘DOCX’

Download : Bank Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2018 Semua Mata pelajaran KSSM Tingkatan 1

 1. Bahasa Melayu
 2. Bahasa Inggeris
 3. Sejarah
 4. Pendidikan Moral
 5. Pendidikan Seni Visual
 6. Reka Bentuk dan Teknologi
 7. Matematik
 8. Sains

 

Penutup

Semoga perkongsian pada kali ini iaitu Bank Soalan Peperiksaan Akhir Tahun 2018 Semua Mata pelajaran KSSM Tingkatan 1 sedikit sebanyak dapat memudahkan urusan guru dalam menyediakan soalan bagi peperiksaan yang bakal menjelang ini. Semoga segala urusan kita dalam dunia pendidikan ini sentiasa dipermudahan. Teruskan menyokong kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terbaik, terkini dan bermanfaat dari semasa ke semasa.

” SGO Web Pendidikan No. 1 Rujukan Guru, Murid dan Ibu bapa “