Soalan Percubaan SPM 2017 Kimia MRSM Berserta Skema Jawapan

SOALAN PERCUBAAN SPM 2017 BAHASA MELAYU 84

Soalan Percubaan SPM 2017 Kimia MRSM Berserta Skema Jawapan ini merupakan soalan yang disediakan khususnya untuk Peperiksaan Percubaan bagi Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mata pelajaran Kimia untuk dimuat turun secara percuma berserta skema/cadangan jawapan.

Pengenalan

Sijil Pelajaran Malaysia atau SPM ialah sejenis peperiksaan yang dianjurkan oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia. Usia purata pelajar semasa mengambil SPM ini ialah 17 tahun, iaitu semasa di Tingkatan 5. Ia merupakan ujian terakhir pendidikan menengah atas.

SPM merupakan syarat untuk pelajar di Malaysia untuk menyambung pelajaran ke peringkat pra-universiti. Pelajar mempunyai pilihan sama ada untuk mengambil STPM, Matrikulasi atau kursus asas universiti. Pelajar juga boleh mengambil kursus luar negara seperti A-level.

Peperiksaan
Percubaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)

Umum sedia maklum, Peperiksaan Percubaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) selalunya dilaksanakan pada bulan Ogos setiap tahun. Bagi mata pelajaran Kimia, soalan SPM terbahagi kepada TIGA KERTAS iaitu Kertas 1, Kertas 2 dan Kertas 3.

Pratonton (Preview) Soalan

*Hanya Soalan Percubaan SPM 2017 bagi KERTAS 1 (10 halaman terawal) sahaja yang disediakan pratontonnya (preview).

Kertas 1

Sehubungan dengan itu, anda boleh mendapatkan soalan-soalan ini dengan memuat turun soalan-soalan ini pada puatan muat turun yang telah disediakan di bawah.

Dapatkan “Soalan Percubaan SPM 2017 Kimia MRSM Berserta Skema Jawapan” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : Soalan Percubaan SPM 2017 Kimia MRSM Berserta Skema Jawapan

SOALAN

  1. Soalan Percubaan SPM 2017 Kimia MRSM Kertas 1
  2. Soalan Percubaan SPM 2017 Kimia MRSM Kertas 2
  3. Soalan Percubaan SPM 2017 Kimia MRSM Kertas 3

SKEMA JAWAPAN

  1. Skema Jawapan Soalan Percubaan SPM 2017 Kimia MRSM Kertas 1-2-3

Penutup

Sekian, semoga perkongsian ini iaitu Soalan Percubaan SPM 2017 Kimia MRSM Berserta Skema Jawapan memberikan manfaat kepada kita semua dan juga semoga segala urusan kita dalam dunia pendidikan ini sentiasa dipermudahan. Teruskan menyokong kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terbaik, terkini dan bermanfaat dari semasa ke semasa.