Bank Soalan Percubaan SPM 2017 Matematik Tambahan Semua Negeri Berserta Skema Jawapan

SOALAN PERCUBAAN SPM 2017 BAHASA MELAYU 108

Bank Soalan Percubaan SPM 2017 Matematik Tambahan Semua Negeri Berserta Skema Jawapan ini merupakan soalan yang disediakan khususnya untuk Peperiksaan Percubaan bagi Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) Matematik Tambahan untuk dimuat turun secara percuma berserta skema/cadangan jawapan.

Pengenalan

Sijil Pelajaran Malaysia atau SPM ialah sejenis peperiksaan yang dianjurkan oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia. Usia purata pelajar semasa mengambil SPM ini ialah 17 tahun, iaitu semasa di Tingkatan 5. Ia merupakan ujian terakhir pendidikan menengah atas.

SPM merupakan syarat untuk pelajar di Malaysia untuk menyambung pelajaran ke peringkat pra-universiti. Pelajar mempunyai pilihan sama ada untuk mengambil STPM, Matrikulasi atau kursus asas universiti. Pelajar juga boleh mengambil kursus luar negara seperti A-level.

Bahan bahan ini bolehlah digunakan oleh para guru dan pelajar sekalian bagi menghadapi SPM, menguji kefahaman pelajaran SPM, langkah seterusnya selepas SPM serta merancang masa depan melalui keputusan SPM.

Guru guru Menengah Tinggi terutamanya Guru Tingkatan lima sering melakukan yang terbaik bagi murid murid anda sekalian.

Banyak program latih tubi pasti dijalankan di sekolah termasuk kelas tambahan, bengkel mata pelajaran, tuisyen al bukhari, khidmat kaunseling, dan lain lain lagi.

Menyedari akan perkara ini, SGO menghimpunkan bahan bahan yang berkaitan dengan SPM bagi membantu murid murid dan guru guru semua.

Himpunan yang dibuat oleh SGO ini merupakan soalan yang terkini yang boleh digunakan mengikut format SPM yang baru. Guru semua boleh memuat turun segala bahan dan manfaatkan kesemuanya kepada murid murid sekolah.

Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) merupakan saringan paling tinggi dalam dunia persekolahan. Ianya juga sebagai kayu ukur kemampuan murid yang bakal menentukan masa depan murid murid sama ada ke arah teknikal, pendidikan, perubatan, kejuruteraan, undang undang dan sebagainya.

Peperiksaan
Percubaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)

Umum sedia maklum, Peperiksaan Percubaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) selalunya dilaksanakan pada bulan Ogos setiap tahun. Bagi mata pelajaran Kimia, soalan SPM terbahagi kepada TIGA KERTAS iaitu Kertas 1, Kertas 2 dan Kertas 3.

Bank Soalan Percubaan SPM 2017 bagi mata pelajaran Matematik Tambahan ini merangkumi soalan berserta skema jawapan bagi setiap negeri berikut:

 1. Johor
 2. Kedah
 3. MRSM
 4. Negeri Sembilan
 5. Pulau Pinang
 6. Perak
 7. SBP
 8. Selangor
 9. Kelantan
 10. Pahang
 11. Perlis
 12. Terengganu

Sehubungan dengan itu, anda boleh mendapatkan soalan-soalan ini dengan memuat turun soalan-soalan ini pada puatan muat turun yang telah disediakan di bawah.

Dapatkan “Bank Soalan Percubaan SPM 2017 Matematik Tambahan Semua Negeri Berserta Skema Jawapan” di sini


Di sini admin kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : Bank Soalan Percubaan SPM 2017 Matematik Tambahan Semua Negeri Berserta Skema Jawapan

 1. Johor
 2. Kedah
 3. MRSM
 4. Negeri Sembilan
 5. Pulau Pinang
 6. Perak
 7. SBP
 8. Selangor
 9. Kelantan
 10. Pahang
 11. Perlis
 12. Terengganu

 

Penutup

Sekian, semoga perkongsian ini iaitu Bank Soalan Percubaan SPM 2017 Matematik Tambahan Semua Negeri Berserta Skema Jawapan memberikan manfaat kepada kita semua dan juga semoga segala urusan kita dalam dunia pendidikan ini sentiasa dipermudahan. Teruskan menyokong kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terbaik, terkini dan bermanfaat dari semasa ke semasa.