Bank Soalan Percubaan PT3 2017 Bahasa Inggeris Semua Negeri Berserta Skema Jawapan

SOALAN PERCUBAAN SPM 2017 BAHASA MELAYU 119

Bank Soalan Percubaan PT3 2017 Bahasa Inggeris Semua Negeri Berserta Skema Jawapan ini merupakan soalan yang disediakan khususnya untuk Peperiksaan Percubaan bagi Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3) SEMUA MATA PELAJARAN untuk dimuat turun secara percuma berserta skema/cadangan jawapan.

Pengenalan

Bank soalan PT3 ialah soalan-soalan PT3 yang dikumpulkan dalam satu tempat bagi memudahkan guru untuk mencari bahan. Selain soalan terdapat juga himpunan soalan, latihan dan nota daripada pelbagai sumber dimuat turun dalam ini. Usaha ini dibuat bagi membantu dan memudahkan guru-guru yang mengajar tingkatan 3 untuk mendapatkan bahan. Bahan-bahan ini boleh digunakan sebagai latih tubi kepada pelajar-pelajar sebelum menghadapi Peperiksaan.

Soalan-soalan terkini mengikut format PT3 yang baharu dimasukkan ke dalam ini. Guru-guru boleh muat turun dan perbanyakkan untuk diberikan kepada murid. Disini kos untuk membeli buku telah jimat kerana SGO memberi secara percuma untuk memuat turun. SGO mohon agar guru sebarkan secara meluas supaya semua guru akan dapat manfaat ini.

Guru-guru sedang berusaha keras dalam mengumpul bahan bagi memastikan latih tubi dapat diberikan kepada murid. Latih tubi ini penting kerana bagi memastikan pelajar dapat menguasai kandungan pembelajaran tingkatan 1 hingga tingkatan 3. Usaha yang lebih perlu diberikan oleh guru disaat akhir sebelum peperiksaan menjelang.

PT3 atau dahulunya dikenali sebagai PMR adalah bagi pelajar tingkatan 3. Format baharu juga telah diperkenalkan dan lebih menerapkan unsur KBAT di dalam soalan. Oleh yang demikian, guru perlu memberi soalan-soalan yang lebih mencabar kepada pelajar-pelajar agar mereka terbiasa menjawab soalan KBAT.

PT3 ini penting bagi menentukan aliran yang perlu diambil untuk meneruskan pengajian peringkat seterusnya. Pelajar-pelajar diberi pilihan untuk memilih aliran seperti sains tulen, Kemahiran, Sastera dan sebagainya. Aliran yang dipilih haruslah sesuai dengan keputusan PT3 yang diperolehi.

Bank Soalan Percubaan PT3 2017 yang disediakan adalah terdiri daripada negeri berikut:

  1. Johor
  2. Kelantan
  3. Pulau Pinang

Sehubungan dengan itu, anda boleh mendapatkan soalan-soalan ini dengan memuat turun soalan-soalan ini pada puatan muat turun yang telah disediakan di bawah.

Dapatkan “Bank Soalan Percubaan PT3 2017 Bahasa Inggeris Semua Negeri Berserta Skema Jawapan” di sini


Di sini admin kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : Bank Soalan Percubaan PT3 2017 Bahasa Inggeris Semua Negeri Berserta Skema Jawapan

  1. Johor
  2. Kelantan
  3. Pulau Pinang

 

Penutup

Sekian, semoga perkongsian ini iaitu Bank Soalan Percubaan PT3 2017 Bahasa Inggeris Semua Negeri Berserta Skema Jawapan memberikan manfaat kepada kita semua dan juga semoga segala urusan kita dalam dunia pendidikan ini sentiasa dipermudahan. Teruskan menyokong kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terbaik, terkini dan bermanfaat dari semasa ke semasa.