Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Himpunan Slaid Pengajaran dan Pembelajaran KSSM Tingkatan 2 Asas Sains Komputer

 

sld

Himpunan Slaid Pengajaran dan Pembelajaran KSSM Tingkatan 2 Asas Sains Komputer ini adalah disediakan oleh Bahagian Pembangunan Kurikulum, Kementerian Pendidikan Malaysia untuk kegunaan guru-guru yang mengajar mata pelajaran KSSM Tingkatan 2 Asas Sains Komputer. Slaid ini disediakan adalah bertujuan membantu guru-guru dalam menyediakan bahan-bahan pengajaran memandangkan mata pelajaran ASK inu adalah mata pelajaran yang baharu.

Pengenalan

Asas Sains Komputer merupakan mata pelajaran terbaru dalam sukatan Kurikulum Standard Sekolah Menengah (KSSM) yang digunakan secara berperingkat mulai tahun 2017 iaitu terhadap murid Tingkatan 1.

Pratonton (Preview) Kandungan Slaid

Berikut merupakan salah satu slaid sebagai pratonton untuk anda.

Slaid PdP KSSM Tingkatan 2 ASK

Slaid ini adalah sebanyak 10 slaid merangkumi sukatan mata pelajaran ASK Tingkatan 2. Sehubungan dengan itu, anda boleh memuat turun slaid-slaid ini pada pautan muat turun yang telah disediakan pada ruangan muat turun di bawah.

Dapatkan “Himpunan Slaid Pengajaran dan Pembelajaran KSSM Tingkatan 2 Asas Sains Komputer” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PPT’

Download : Himpunan Slaid Pengajaran dan Pembelajaran KSSM Tingkatan 2 Asas Sains Komputer

 

Penutup

Semoga perkongsian ini iaitu Himpunan Slaid Pengajaran dan Pembelajaran KSSM Tingkatan 2 Asas Sains Komputer bermanfaat buat semua. Semoga segala urusan kita dalam dunia pendidikan ini sentiasa dipermudahkan. Teruskan menyokong kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terbaik, terkini dan bermanfaat dari semasa ke semasa.

 

Anda Mungkin Meminati