Permohonan dan Semakan Kad Debit Diskaun Siswa 1Malaysia (KADS1M) 2018

 

Permohonan

Permohonan dan Semakan Kad Debit Diskaun Siswa 1Malaysia (KADS1M) 2018. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Pada kali ini, admin mengongsikan pemberitahuan daripada Kementerian Pendidikan Malaysia berkaitan Kad Debit Diskaun Siswa 1Malaysia.

8eff

Umum sedia maklum, KADS1M adalah inisiatif baru bagi menggantikan Bantuan Buku 1Malaysia (BB1M). Bagi pelajar yang layak, bantuan RM250 BB1M akan dikreditkan ke akaun bank melalui KADS1M. Pelajar perlu mendaftar dengan Bank Rakyat untuk melayakkan mereka menerima kad ini. Pelajar juga akan menerima diskaun daripada premis-premis yang mengambil bahagian.

Kad Debit Diskaun Siswa 1Malaysia (KADS1M) juga dikenali sebagai Baucar Buku 1Malaysia (BB1M) Tahun 2018 dan Bantuan Pelajar Pendidikan Tinggi (BPPT) kini boleh dikemas kini atau membuat permohonan baru bagi tahun ini (2018).

Permohonan baharu atau pengemaskinian maklumat berkaitan KADS1M boleh dilaksanakan melalui pautan : http://www.bankrakyat.com.my/bppt dan permohonan atau semakan secara dalam talian dibuka mulai 1 April 2018.

permohonanbb1m 015B15D

Semoga perkongsian pada kali ini iaitu Permohonan dan Semakan Kad Debit Diskaun Siswa 1Malaysia (KADS1M) 2018 memberikan manfaat kepada anda semua. Teruskan menyokong kami di Sistem Guru Online.