RPH Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Tahun 5

 

RPH PJK T5

RPH Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Tahun 5. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Pada kali ini, Sistem Guru Online mengongsikan Rancangan Pengajaran Harian (RPH) bagi mata pelajaran Tahun 5 iaitu Pendidikan Jasmani dan Kesihatan (PJK).

Umum sedia maklum, Pendidikan Jasmani dan Kesihatan adalah salah satu mata pelajaran yang amat penting dalam komponen kemenjadian murid iaitu mendidik dan memberikan informasi kepada murid berkaitan teori dan aplikasi aktiviti-aktiviti fizikal dan mental yang memupuk gaya hidup sihat.

Mata pelajaran ini juga dijenamakan semula daripada Pendidikan Jasmani dan Kesihatan (PJK) kepada Pendidikan Jasmani dan Pendidikan Kesihatan (PJPK) berdasarkan KSSR (Semakan 2017) bermula Tahun 2017 kepada murid Tahun 1 dan seterusnya.

Sehubungan dengan itu, penyediaan RPH bagi mata pelajaran ini amat penting dan anda boleh memuat turun RPH bagi mata pelajaran ini pada pautan muat turun yang telah disediakan di bawah.

Dapatkan “RPH Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Tahun 5” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘docx’ dan dihimpunkan dalam satu compressed folder berformatkan ZIP.

Download : RPH Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Tahun 5

 

Semoga perkongsian pada kali ini iaitu RPH Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Tahun 5 ini dapat membantu guru-guru dalam menyediakan Rancangan Pengajaran Harian mata pelajaran ini.