RPH Bahasa Arab Tahun 5

 

ba 1 1

RPH Bahasa Arab Tahun 5. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Pada kali ini, Sistem Guru Online mengongsikan Rancangan Pengajaran Harian (RPH) bagi sekolah rendah iaitu bagi mata pelajaran Bahasa Arab Tahun 5.

Umum sedia maklum, mata pelajaran Bahasa Arab merupakan mata pelajaran yang amat penting. Salah satu kebaikan mata pelajaran ini diajar dalam KSSR ialah memastikan murid-murid mengetahui, memahami dan mengaplikasikan bahasa tersebut dalam kehidupan.

Sehubungan dengan itu, kepada guru-guru khususnya guru mata pelajaran Bahasa Arab, anda boleh memuat turun Rancangan Pengajaran Harian (RPH) ini pada pautan muat turun yang telah disediakan di bawah. Anda boleh menyunting/mengedit RPH ini mengikut kesesuaian.

Dapatkan “RPH Bahasa Arab Tahun 5” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘XLXS’ iaitu format fail Excel.

Download : RPH Bahasa Arab Tahun 5

 

RPH ini mempunyai fitur “drop-down” bagi memudahkan anda menulis RPH bagi mata pelajaran ini. Semoga perkongsian RPH Bahasa Arab Tahun 5 ini dapat membantu anda dalam menulis RPH bagi mata pelajaran ini. Jutaan terima kasih kepada penulis RPH ini. Hanya Allah yang dapat membalas jasa baik beliau.