Rancangan Pengajaran Tahunan RPT 2018 Tingkatan 4 Semua Subjek

rpt-2018-tingkatan-4

RPT 2018 terbaru mestilah mengikut kehendak KPM. Rancangan Pengajaran Tahunan Tingkatan 4 ini sebenarnya penting bagi membantu para guru menyusun dan membuat RPH untuk mengajar. PDPc yang bagus ialah proses pembelajaran yang bermaknan dan menyeronokkan.

Isu mengenai perubahan sukatan pelajaran di Sekolah Menengah iaitu KSSM sebenarnya bukanlah satu isu besar. Para guru sepatutnya melihat ianya satu anjakan paradigma oleh kementerian pendidikan di negara kita untuk meletakkan tahap pendidikan negara kita di tahap yang lebih tinggi. Pembaharuan seperti PPRS, PAK21, DLP dan sebagainya semuanya adalah untuk perkembangan pendidikan yang lebih pesat lagi di negara kita.

Download Rancangan Pengajaran Tahunan RPT 2018 Tingkatan 4 Semua Subjek

Dapatkan RPT 2018 Tingkatan 4 disini :


Kepada semua guru, sekiranya ada masalah kecil yang boleh anda baiki sendiri maka baiklah sendiri dan cuba ubah ikut kesesuaian penggunaan di sekolah anda. Selepas anda download, anda perlu cetak kemudian silalah tunjukkan RPT ini kepada pihak pentadbir dahulu bagi pengesahan mereka.

Format dokumen ini mungkin berbeza-beza seperti Words, Pdf atau Excel.

Download : 

 1. Prinsip Akaun
 2. Bahasa Inggeris
 3. Biologi
 4. Bahasa Melayu
 5. Ekonomi Asas
 6. Fizik
 7. Geografi
 8. Pendidikan Moral
 9. Matematik Tambahan
 10. Pendidikan Islam
 11. Perniagaan
 12. Pendidikan Jasmani
 13. Pengajian Al Quran dan Sunnah
 14. Pendidikan Syariah Islamiah
 15. Sejarah
 16. Sivik
 17. Sains
 18. Sains Komputer

Semoga bermanfaat untuk semua. Jika ada sebarang pertanyaan sila hubungi kami segera.

Diharap perkongsian RPT 2018 ini dapat membantu para guru menjalankan tugas hakiki dengan lebih mudah dan penuh dedikasi. Selamat mendownload RPT Tingkatan 4 2018.