Rancangan Pengajaran Tahunan RPT 2018 Tingkatan 3 Semua Subjek

rpt 2018 tingkatan 3

RPT 2018 bagi Tingkatan 3 ialah satu keperluan untuk semua guru yang mengajar di Sekolah Menengah iaitu murid tingkatan 3. RPT digunakan sebagai rujukan tepat bagi guru untuk menyiapkan dan merancang RPH PAK21 mereka bagi memastikan proses PDPc berjalan dengan jayanya selarasa kehendak KPM.

Tingkatan 3 sudah semestinya tahun yang kritikal kerana murid akan menghadapi satu lagi peperiksaan besar dalam hidup mereka selepas UPSR (kini dinaik taraf kepada PPSR). Pada tingkatan 3, murid akan menghadapi PT3 atau penilaian Tingkatan 3 yang memberi peluang kepada mereka untuk masuk ke sekolah berasrama penuh seperti SBP atau MRSM. Jadi, disini juga admin ingin kongsikan bank soalan PT3 yang mungkin bermanfaat untuk anda semua.

Download Rancangan Pengajaran Tahunan RPT 2018 Tingkatan 3 Semua Subjek

Dapatkan RPT 2018 Tingkatan 3 disini :


Semoga bermanfaat dan jangan lupa cetak kemudian tunjukkan kepada pentadbir anda sebagai pengesahan anda boleh menggunakan RPT ini. Ianya bagi memastikan ianya selari dengan kehendak sekolah dan semestinya KPM.

Format dokumen ini mungkin berbeza-beza seperti Words, Pdf atau Excel.

Download : 

 1. Bahasa Arab
 2. Bahasa Inggeris
 3. Bahasa Melayu 1
 4. Bahasa Melayu 2
 5. Geografi
 6. Kemahiran Hidup (Kemahiran Teknikal)
 7. Kemahiran Hidup (Ekonomi Rumah Tangga)
 8. Kemahiran Hidup (Perdagangan & Keusahawanan)
 9. Pendidikan Moral
 10. Matematik
 11. Pendidikan Islam 1
 12. Pendidikan Islam 2
 13. Pendidikan Jasmani
 14. Sejarah 1
 15. Sejarah 2
 16. Sivik
 17. Sains

 

Jangan lupa tinggalkan feedback anda kepada kami. Diharap perkongsian RPT 2018 ini dapat membantu para guru menjalankan tugas hakiki dengan lebih mudah dan penuh dedikasi. Selamat mendownload RPT Tingkatan 3 2018.