Rancangan Pengajaran Tahunan RPT 2018 Tingkatan 2 Semua Subjek

rpt-2018-tingkatan-2

RPT 2018 atau Rancangan Pengaran Tahunan ialah satu susunan topik pembelaran yang terbaru mengikut Pendidikan Alaf ke-21 yang sedang diketengahkan oleh KPM. Berbanding dengan RPT tahun-tahun sebelum ini, tahun 2018 ini dilihat lebih banyak menekankan aspek PAK21 dimana pihak kementerian begitu giat menjalankan kursus kepada para guru di sekolah bagi menerangkan dasar pendidikan yang baru ini.

Adakah ini semua untuk membebankan para guru? Mungkin ada yang tertanya-tanya mengenai ini. Jawapannya mudah sahaja, tidak! Tetapi mungkin akan menjadi beban jika ada guru yang tidak mahu mengikuti peredaran zaman dan perubahan pendidikan di negara kita.

Oleh sebab itu, dilihat adalah sangat menjadi tuntutan jika semua guru berganding bahu dan menyokong setiap dasar yang diperkenalkan oleh KPM. Jika ada sebarang masalah, maklumkan dengan cara yang baik dan saluran yang betul. Kita perlu tunjukkan profesion guru adalah satu profesion yang profesional.

Download Rancangan Pengajaran Tahunan RPT 2018 Tingkatan 2 Semua Subjek

Dapatkan RPT 2018 Tingkatan 2 disini :


Selepas anda mendapatkan bahan RPT ini, sila cetak dan tunjukkan kepada pihak pentadbir bagi mendapatkan pengesahan mereka. Jika sesuai digunakan di sekolah anda barulah jadikan RPT ini sebagai rujukan anda membuat RPH.

Format dokumen ini mungkin berbeza-beza seperti Words, Pdf atau Excel.

Download : 

 1. Bahasa Arab
 2. Bahasa Inggeris
 3. Bahasa Melayu
 4. Geografi
 5. Pendidikan Moral
 6. Matematik 1
 7. Matematik 2
 8. Pendidikan Islam 1
 9. Pendidikan Islam 2
 10. Pendidikan Jasmani
 11. Pendidikan Seni Visual
 12. Reka Bentuk Teknologi
 13. Sejarah
 14. Sains

Kepada semua guru, jangan lupa hubungi kami jika ada sebarang pertanyaan atau ingin berkongsi bahan dengan kami.

Diharap perkongsian RPT 2018 ini dapat membantu para guru menjalankan tugas hakiki dengan lebih mudah dan penuh dedikasi. Selamat mendownload RPT Tingkatan 2 2018.