Rancangan Pengajaran Tahunan RPT 2018 Tingkatan 1 Semua Subjek

rpt-2018-tingkatan-1

RPT 2018 ialah satu keperluan wajib buat guru untuk memastikan mereka mendapatkan rancangan pengajaran tahunan RPT Tingkatan 1 yang paling terbaru. Menggunakan RPT yang lama boleh menyebabkan para guru mungkin tersasar dari silibus atau sukatan pelajaran yang sebenar mengikut pihak KPM.

Isu mengenai perubahan sukatan pelajaran di Sekolah Menengah iaitu KSSM sebenarnya bukanlah satu isu besar. Para guru sepatutnya melihat ianya satu anjakan paradigma oleh kementerian pendidikan di negara kita untuk meletakkan tahap pendidikan negara kita di tahap yang lebih tinggi. Pembaharuan seperti PPRS, PAK21, DLP dan sebagainya semuanya adalah untuk perkembangan pendidikan yang lebih pesat lagi di negara kita.

Download Rancangan Pengajaran Tahunan RPT 2018 Tingkatan 1 Semua Subjek

Dapatkan RPT 2018 Tingkatan 1 disini :


Kepada semua guru, sekiranya ada masalah kecil yang boleh anda baiki sendiri maka baiklah sendiri dan cuba ubah ikut kesesuaian penggunaan di sekolah anda. Selepas anda download, anda perlu cetak kemudian silalah tunjukkan RPT ini kepada pihak pentadbir dahulu bagi pengesahan mereka.

Format dokumen ini mungkin berbeza-beza seperti Words, Pdf atau Excel.

Download : 

 1. Bahasa Arab
 2. Bahasa Melayu 1
 3. Bahasa Melayu 2
 4. Bahasa Inggeris 1
 5. Bahasa Inggeris 2
 6. Bahasa Inggeris 3
 7. Geografi
 8. Pendidikan Moral
 9. Matematik
 10. Pendidikan Islam
 11. Pendidikan Jasmani
 12. Pendidikan Seni Visual
 13. Sejarah
 14. Sains

Selain itu, diharapkan agar semua guru yang telah memuat turun semua RPT 2018 ini, anda boleh berikan feedback kepada kami sekiranya ada sebarang masalah untuk kami cuba baiki. Sebarang pertanyaan juga boleh hubungi kami di bahagian contact us.

Diharap perkongsian RPT 2018 ini dapat membantu para guru menjalankan tugas hakiki dengan lebih mudah dan penuh dedikasi. Selamat mendownload RPT Tingkatan 1 2018.