Rancangan Pengajaran Tahunan RPT 2018 Tahun 6 Semua Subjek

RPT 2018 Tahun 6

RPT 2018 ini merupakan satu panduan khas para guru untuk digunakan sebagai panduan merancang PDPc yang hebat di Abad 21 ini. Lambakan RPT di internet sememangnya memudahkan para guru untuk membuat rancangan pengajaran harian RPH namun oleh kerana terlalu banyak, ianya mungkin mengundah padah sekiranya guru memuat turun RPT yang tidak betul iaitu yang sudah outdated!

Oleh sebab itu, sebagai guru yang mengajar di abad ke 21 dengan pelbagai pembaharuan sistem pendidikan seperti PPRS ini anda perlu pastikan RPH dan RPT yang anda buat adalah selari dengan semakan-semakan tahunan yang dibuat oleh pihak kementerian. Jadi, susah ke mendapatkan RPT dan RPH yang terbaru dengan semakan tahunan? Jawapannya tidak, tetapi kita sebagai guru perlu teliti.

Download Rancangan Pengajaran Tahunan RPT 2018 Bagi Tahun 6 Semua Subjek

Dapatkan RPT 2018 Semua Subjek Tahun 6 disini :


Baiklah, admin ingin kongsikan senarai RPT 2018 yang anda boleh gunakan untuk merancang Rancangan Pengajaran Harian anda bagi sesi persekolahan 2018 ini.

Format dokumen ini mungkin berbeza-beza seperti Words, Pdf atau Excel.

Download : 

 1. Bahasa Arab
 2. Bahasa Inggeris
 3. Bahasa Melayu
 4. Pendidikan Moral
 5. Matematik
 6. Pendidikan Seni Visual
 7. Pendidikan Islam
 8. Pendidikan Jasmani
 9. Pendidikan Kesihatan
 10. Sains
 11. Pendidikan Muzik
 12. Reka Bentuk Teknologi
 13. Teknologi Maklumat dan Komunikasi
 14. Sejarah

Kepada para guru yang telah memuat turun semua RPT 2018 ini, diharap anda boleh berikan feedback kepada kami sekiranya ada sebarang masalah untuk kami cuba baiki. Sebarang pertanyaan juga boleh hubungi kami di bahagian contact us.

Diharap perkongsian RPT 2018 ini dapat membantu para guru menjalankan tugas hakiki dengan lebih mudah dan penuh dedikasi. Jom download dan dapat Rancangan Pengajaran Tahunan RPT 2018 Tahun 6 Semua Subjek disini.