Rancangan Pengajaran Tahunan RPT 2018 Tahun 4 Semua Subjek

RPT 2018 Tahun 4

RPT 2018 bukanlah suatu perkara sunat tetapi menjadi suatu kewajipan para guru untuk sediakannya bagi membantu merancang rancangna pengajaran harian mereka. RPH yang baik ialah RPH yang mampu memberikan kesan pembelajaran dan pengalaman belajar yang menyeronokkan dan bermakna kepada murid mereka semasa proses PDPc.

Oleh sebab itu, sebagai guru yang mengajar di abad ke 21 dengan pelbagai pembaharuan sistem pendidikan seperti PPRS ini anda perlu pastikan RPH dan RPT yang anda buat adalah selari dengan semakan-semakan tahunan yang dibuat oleh pihak kementerian. Sebagai website komuniti pendidikan di Malaysia ini, SGO terpanggil untuk berkongsi RPT 2018 yang lengkap bagi tahun 4 kepada anda semua.

Download Rancangan Pengajaran Tahunan RPT 2018 Tahun 4 Semua Subjek

Dapatkan RPT 2018 Semua Subjek Tahun 4 disini :


Baiklah, admin ingin kongsikan senarai RPT 2018 yang anda boleh gunakan untuk merancang Rancangan Pengajaran Harian anda bagi sesi persekolahan 2018 ini.

Format dokumen ini mungkin berbeza-beza seperti Words, Pdf atau Excel.

Download : 

 1. Bahasa Arab
 2. Bahasa Inggeris
 3. Bahasa Melayu
 4. Pendidikan Moral
 5. Matematik
 6. Pendidikan Seni Visual
 7. Pendidikan Islam
 8. Pendidikan Jasmani
 9. Pendidikan Kesihatan
 10. Sains
 11. Dunia Muzik
 12. Reka Bentuk Teknologi
 13. Teknologi Maklumat dan Komunikasi
 14. Sejarah

Kepada para guru yang telah memuat turun semua RPT 2018 ini, diharap anda boleh berikan feedback kepada kami sekiranya ada sebarang masalah untuk kami cuba baiki. Sebarang pertanyaan juga boleh hubungi kami di bahagian contact us.

Diharap perkongsian RPT 2018 ini dapat membantu para guru menjalankan tugas hakiki dengan lebih mudah dan penuh dedikasi. Semoga Rancangan Pengajaran Tahunan RPT 2018 Tahun 4 ini bermanfaat untuk anda semua guru.