Rancangan Pengajaran Tahunan RPT 2018 Tahun 3 Semua Subjek

RPT 2018 Tahun 3

RPT 2018 satu keperluan semua guru. Ya, setiap guru wajib menyediakan RPH atau lebih tepat rancangan pengajaran harian kerana ianya satu tugas hakiki. Untuk menyiapkan RPH ini para guru perlu rujukan khas RPT bagi memastikan apa yang mereka perlu ajar semasa PDPc adalah berlandaskan sukatan dari KPM sendiri.

Namun begitu, ada segelintir guru yang mungkin tersalah langkah dengan masih menggunakan RPT yang lama. Ini sebenarnya sangat membahayakan dan salah kerana RPT wajib digunakan yang terbaru. Sukatan yang sentiasa dikemaskini oleh pihak KPM menjadikan para guru perlu lebih peka. Cuba bayangkan jika murid-murid perlu belajar tentang ayam, tetapi guru ajar tentang bola. Bukankah ianya suatu perbezaan yang jauh dan ketara. Begitu jugalah dengan RPH dan RPT. Ianya perlu selari dengan perkembangan negara.

Download Rancangan Pengajaran Tahunan RPT 2018 Bagi Tahun 3 Semua Subjek

Dapatkan RPT 2018 Semua Subjek Tahun 3 disini :


Baiklah, admin ingin kongsikan senarai RPT 2018 yang anda boleh gunakan untuk merancang Rancangan Pengajaran Harian anda bagi sesi persekolahan 2018 ini.

Format dokumen ini mungkin berbeza-beza seperti Words, Pdf atau Excel.

Download : 

 1. Bahasa Arab
 2. Bahasa Inggeris
 3. Bahasa Melayu
 4. Pendidikan Moral
 5. Matematik
 6. Dunia Muzik
 7. Pendidikan Islam
 8. Pendidikan Jasmani
 9. Pendidikan Kesihatan
 10. Dunia Sains Teknologi
 11. Dunia Seni Visual

Kepada para guru yang telah memuat turun semua RPT 2018 ini, diharap anda boleh berikan feedback kepada kami sekiranya ada sebarang masalah untuk kami cuba baiki. Sebarang pertanyaan juga boleh hubungi kami di bahagian contact us.

Diharap perkongsian RPT 2018 ini dapat membantu para guru menjalankan tugas hakiki dengan lebih mudah dan penuh dedikasi. Terima kasih kerana bersama kami dan selamat mendownload Rancangan Pengajaran Tahunan RPT 2018 Tahun 3 Semua Subjek.