Rancangan Pengajaran Tahunan RPT 2018 Tahun 2 Semua Subjek

RPT 2018 Tahun 2

RPT 2018 ialah satu rancangan pengajaran tahunan yang menjadi tempat rujukan semua guru untuk menyediakan rancangan pengajaran harian bagi sesi persekolahan 2018. Rancangan pengajaran harian yang lebih dikenali sebagai RPH ialah “co-business” para guru dimana tugas hakiki guru ialah mengajar dengan persediaan yang lengkap dan baik.

Selaras dengan perkembangan pendidikan negara terutama dengan pelaksanaan PPRS dan Pendidikan Abad ke-21 ini, maka persediaan para guru mestilah lebih mantap, bergaya dan hebat bagi menarik minat murid untuk belajar. Pihak kementerian sendiri banyak turun padang bersama-sama guru untuk membantu pelaksanaan PAK21 ini, maka marilah kita bersama-sama menjayakan hasrat dan perancangan KPM untuk melihat pendidikan di negara kita sama hebat dengan negara luar seperti Singapore dan sebagainya.

Download Rancangan Pengajaran Tahunan RPT 2018 Bagi Tahun 2 Semua Subjek

Dapatkan RPT 2018 Semua Subjek Tahun 2 disini :


Baiklah, admin ingin kongsikan senarai RPT 2018 yang anda boleh gunakan untuk merancang Rancangan Pengajaran Harian anda bagi sesi persekolahan 2018 ini.

Format dokumen ini mungkin berbeza-beza seperti Words, Pdf atau Excel.

Download : 

  1. Bahasa Arab
  2. Bahasa Inggeris
  3. Bahasa Melayu
  4. Pendidikan Moral
  5. Matematik
  6. Pendidikan Kesenian
  7. Pendidikan Islam
  8. Pendidikan Jasmani
  9. Pendidikan Kesihatan
  10. Sains

Kepada para guru yang telah memuat turun semua RPT 2018 ini, diharap anda boleh berikan feedback kepada kami sekiranya ada sebarang masalah untuk kami cuba baiki. Sebarang pertanyaan juga boleh hubungi kami di bahagian contact us.

Diharap perkongsian RPT 2018 ini dapat membantu para guru menjalankan tugas hakiki dengan lebih mudah dan penuh dedikasi. Semoga bermanfaat dan selamat mendownload Rancangan Pengajaran Tahunan RPT 2018 Tahun 2 Semua Subjek.