TELEKUNG JANNAH
Dapatkan pada harga Early Bird!!
Kain cantik sedap pakai. Warna menarik menawan hati!
  1. Potongan 35% dan Jimat RM69!!

Himpunan Buku Bacaan Bahasa Melayu Bersiri

 

Sertai Study Group SPM 2020

PREMIUM Hanya guru SPM dan Calon SPM 2020 sahaja dibenarkan join. ♥ Para guru SPM boleh berkongsi bahan, link, buah fikiran, video pengajaran, etc.

Himpunan Buku Bacaan Bahasa Melayu Bersiri. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Pada kali ini, Sistem Guru Online mengongsikan himpunan buku Bahasa Melayu bersiri untuk dimuat turun.

Umum sedia maklum, ketidakupayaan membaca merupakan kelemahan murid pemulihan khas. Salah satu usaha bagi mengatasi masalah ini ialah dengan menyediakan bahan bacaan secara berperingkat yang bersesuaian dengan tahap murid pemulihan khas.

Ia dimulakan dengan gambar dan perkataan berasaskan pengalaman murid. Perkataan-perkataan baharu yang diperkenalkan berkonsepkan bunyi-bunyi suku kata. Setiap perkataan diwarnakan berdasarkan bunyi suku kata untuk memudahkan bacaan selain dapat menarik minat murid .

Isi kandungan buku ini berasaskan kepada beberapa tema yang dipilih mengikut kesesuaian . Buku ini mempunyai dua siri iaitu :

SIRI 1 :

  • Mengandungi 10 siri buku yang berlainan tajuk
  • Memuatkan kemahiran 5 – 15
  • Suku kata berwarna
  • Kepelbagaian kandungan adalah sebagai motivasi dan keyakinan diri murid untuk membaca sendiri.

SIRI 2 :

  • Mengandungi 10 siri buku.
  • Bermula kemahiran 16- 32
  • Suku kata tidak berwarna

Sehubungan dengan itu, berikut merupakan preview buku siri bacaan Bahasa Melayu ini :

Preview salah satu daripada Buku Siri Bacaan (Siri 1)

 

Diharap dengan penggunaan bahan bacaan ini dapat meningkatkan keupayaan murid dalam kemahiran membaca khususnya murid-murid Pemulihan Khas secara terancang mengikut kaedah pengajaran bacaan Bahasa Melayu.

Semoga buku ini akan menjadi bahan bacaan mudah tetapi berkesan dalam membantu murid-murid belajar membaca dan memahami apa yang dibaca. Buku ini juga diharap dapat menarik dan menggalakkan murid-murid pemulihan untuk membaca.

Selamat memuat turun Himpunan Buku Bacaan Bahasa Melayu Bersiri ini. Sekian, terima kasih.