Daftar Istilah Sains dan Matematik

 

Sertai Study Group SPM 2020

PREMIUM Hanya guru SPM dan Calon SPM 2020 sahaja dibenarkan join. ♥ Para guru SPM boleh berkongsi bahan, link, buah fikiran, video pengajaran, etc.

Daftar Istilah Sains dan Matematik. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Lagi perkongsian daripada kami. Kali ini, Sistem Guru Online mengongsikan perkataan dan daftar istilah bagi mata pelajaran Sains dan Matematik kepada bahasa yang tertentu.

Umum sedia maklum, mata pelajaran Sains dan Matematik merupakan mata pelajaran yang sangat penting. Sehubungan dengan itu juga, terdapat beberapa kesilapan yang sering berlaku khususnya dalam kalangan pelajar dari aspek penggunaan istilah dan perkataan tidak kira dalam mana-mana penulisan atau lisan mengikut mata pelajaran ini. Oleh yang sedemikian, Sistem Guru Online menghimpunkan senarai perkataan dan daftar istilah yang berkaitan bagi mata pelajaran ini.

Berikut merupakan senarai perkataan dan daftar istilah yang kami himpunkan bersumberkan Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) :

  1. Perkataan dan Daftar Istilah Sains untuk SJKC (BM-BI-BC)
  2. Perkataan dan Daftar Istilah Sains untuk SJKC (BC-BI-BM)
  3. Perkataan dan Daftar Istilah Matematik untuk SJKC (BM-BI-BC)
  4. Perkataan dan Daftar Istilah Matematik untuk SJKC (BI-BM-BC)
  5. Perkataan dan Daftar Istilah Matematik untuk SJKC (BC-BI-BM)
  6. Perkataan dan Daftar Istilah Matematik BI-BM
  7. Perkataan dan Daftar Istilah Matematik BM-BI
  8. Perkataan dan Daftar Istilah Sains BI-BM
  9. Perkataan dan Daftar Istilah Sains BM-BI

 

 

 

Selamat memuat turun Daftar Istilah Sains dan Matematik ini dan semoga dapat membantu anda khususnya kepada guru-guru dan pelajar dalam menggunakan perkataan dan istilah yang betul dalam mana-mana penulisan atau lisan mengikut bidang mata pelajaran Sains dan Matematik.

 

Dapatkan Soalan Ramalan UPSR PT3 SPM 2020 + Latihan Musim PKP Covid-19(Premium Items)

.rt-wpls .single-logo a { color: #000000; font-weight: bold; } .rt-wpls .slick-prev, .rt-wpls .slick-next { width: 40px; height: 40px;}' ); ?>