Himpunan Soalan Akhir Tahun 2017 Bagi Tahun 4

Peperiksaan Akhir Tahun Darjah 4

Bank Soalan Tahun 4 Peperiksaan Akhir Tahun bagi Tahun 2017 ini telah kumpulkan dari pelbagai sumber. Disini admin ingin menyatakan bahawa semua soalan ini adalah yang admin perolehi dari telegram, website, dan sumber lain lagi. Jadi ianya bukan hak milik dari admin.

Sebagai info tambahan, sekiranya anda ada sebarang pertanyaan atau ingin meluahkan apa apa persoalan mengenai bahan yang dicari cari bolehlah sampaikan ia kepada kami di dalam bahagian komen.

Baiklah, mari kita lihat berapa bilangan silibus pada tahap pendidikan tahun 4. Disini terdapat dua belas (12) subjek yang dikongsikan oleh pihak kami.

Kesemuanya adalah termasuk subjek asas yang akan terdapat dalam saringan UPSR pada tahun 6 nanti dan juga subjek sampingan sebagai penerokaan terhadap kebolehan tersembunyi pelajar pelajar.

Sila klik pada semua link yang telah disediakan pada kotak ‘Download’ dibawah untuk memastikan anda telah mendapat set soalan tahun 4 yang sempurna.

Alhamdulillah. Semoga perkongsian ini lebih bermakna buat semua. Mari kita sama-sama ucapkan terima kasih kepada para guru yang telah berkongsi soalan-soalan ini di dalam telegram, group facebook, dan blog.

Semoga urusan kalian dipermudahkan Allah. InsyaAllah

Jom Download Set Soalan Peperiksaan Akhir Tahun Bagi Tahun 1,2,3,5,6

Semoga usaha admin ini dapat membantu anda semua para guru dan ibubapa dalam menyediakan persediaan yang secukupnya buat anak murid sekalian.