Himpunan Poster Hari Kemerdekaan dan Mini Flag Merdeka

poster dan bendera merdeka

Poster Kemerdekaan & Mini Flaq MERDEKA Colouring Page pastinya menjadi buruan para guru buat masa sekarang kerana biasanya setiap sekolah akan melancarkan bulan Kemerdekaan Peringkat Sekolah. Tidak kira sekolah itu kecil atau besar, sekolah rendah atau menengah pasti semuanya akan menyambut bulan kemerdekaan ini dengan penuh aktiviti.

Sebelum ini admin sudah kongsikan dengan anda semua Senarai Cadangan Aktiviti Bulan Kemerdekaan yang mungkin anda boleh lakukan disekolah masing-masing. Kali ini admin nak kongsikan pula poster dan mini flag.

Untuk pengetahuan semua, gambar-gambar dan bahan ini admin dapatkan dari facebook dan blog pendidikanupdate2u. Semoga perkongsian ini dapat membantu para guru serta mengurangkan beban tugas guru untuk menyediakan bahan sambutan hari kemerdekaan peringkat sekolah.

Download Poster Mewarna Kemerdekaan

Alhamdulillah. Banyak sangat pilihan yang ada jadi para guru dapat buat pilihan yang mana yang diinginkan. Sama ada poster yang ringkas, rumit, cantik dan sebagainya.

Poster ini di kongsikan oleh : Yuslan Ibrahim dan blog pendidikanupdate2u. Sila join group Yuslan Ibrahim ini juga ya. https://www.facebook.com/groups/406053816182815

Mini Flag Merdeka

 

Menarik dan cantik bukan bendera merdeka ini?