Himpunan Soalan Percubaan UPSR 2017 Pelbagai Subjek dari Pelbagai Negeri

soalan percubaan upsr 2017

Himpunan Soalan Percubaan UPSR 2017 Pelbagai Subjek dari Pelbagai Negeri ini admin kumpulkan khas untuk semua guru tahun 6. Seperti yang kita tahu, peperiksaan UPSR 2017 sudah tidak lama lagi. Tinggal lebih kurang sebulan lebih sahaja.

Oleh sebab itu, latih tubi yang berfokus adalah sangat penting. Dari sini, menjawab soalan percubaan peperiksaan UPSR bagi tahun semasa adalah paling baik sekali. Kenapa? Hal ini kerana biasanya soalan percubaan ini dibina selarasa dengan format terbaru peperiksaan bagi tahun semasa.

Untuk tahun ini, pihak admin SGO nampaknya semua sibuk. Barisan admin di SGO masing-masing mempunyai tugas hakiki yang perlu diselesaikan. Jadi, perkongsian kali ini bagi memudahkan admin, semua soalan di kongsikan di dalam 1 post terus dan dibahagikan mengikut subjek bukan dibahagikan mengikut negeri dan subjek.

Bank Soalan UPSR

Kepada semua ibubapa, guru dan murid yang bakal menghadapi UPSR nanti bolehlah ke post Bank UPSR untuk mendapatkan pelbagai bahan berguna. Semoga bermanfaat.

Dapatkan Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2017


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’ dan “WORD”

Download : 

Soalan Matematik Percubaan UPSR 2017

Soalan Sains Percubaan UPSR 2017

Soalan Bahasa Melayu Percubaan UPSR 2017

Soalan Bahasa Inggeris Percubaan UPSR 2017

Akhir kata admin ucapkan ribuan terima kasih kepada semua rakan yang banyak menyumbang bahan ini di dalam group telegram. Juga, ucapan semoga berjaya kepada semua murid yang bakal menduduki UPSR 2017 nanti.