Teknologi Maklumat Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac 2017

teknologi maklumat komunikasi 1

Teknologi Maklumat Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac 2017. Teknologi Maklumat merupakan satu mata pelajaran yang baru diperkenalkan di sekolah rendah. Mata Pelajaran ini bergabung dengan mata pelajaran Reka Bentuk dan Teknologi.

Murid didedahkan dengan pelbagai ilmu berkaitan dengan Teknolgi. Murid tidak akan ketinggalan lagi. Bagi murid di bandar mereka sudah mahir namun murid yang pedalaman ada yang masih belum kenal apa itu Komputer.

Namun demikian sebelum ini mata pelajaran ini telah diserap dalam setiap mata pelajaran. Murid juga didedahkan dengan ilmu teknologi maklumat. Format soalan juga bergantung kepada guru mata pelajaran atau ketua panitia.

SGO telah berjaya kumpulkan dua set soalan bulan Mac. Sekiranya soalan ini sesuai kepada semua guru, guru boleh gunakan sebagai soalan ujian 1 di sekolah. Guru boleh mengubah kandungan soalan.

Dapatkan Teknologi Maklumat Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac 2017


Boleh dapatkan bahan di sini. Klik link dibawah dan bahan akan di muat turun secara automatik.

Format dokumen ini adalah dalam ‘WORD dan PDF’

Download : 

Teknologi Maklumat Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac 2017 Set 1

teknologi Maklumat Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac 2017 Set 2

Guru boleh kongsikan bahan-bahan ini kepada guru-guru yang lain. Sekiranya guru ada bahan lain boleh kongsikan kepada kami. Dapatkan juga soalan Ujian mac untuk semua Mata Pelajaran dan Semua Tahun di SINI.

Akhir kata, SGO mengucapkan ribuan terima kasih kerana terus menyokong kami. Semoga murid tahun 6 berjaya dalam UPSR dengan cemerlang dan gemilang.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum