Soalan Ujian Penilaian Tingkatan 1 Subjek Matematik Tahun 2017

Soalan Ujian Penilaian Tingkatan 1 Subjek Matematik Tahun 2017
Soalan Ujian Penilaian Tingkatan 1 Subjek Matematik Tahun 2017

Soalan Ujian Penilaian Tingkatan 1 Subjek Matematik Tahun 2017 ini adalah berbentuk soalan kertas 2 matematik. Ujian penilaian matematik ini sangat bagus dan telah di sediakan dalam format terbaru mengikut ujian PT3.

Kertas Ujian Penilaian Tingkatan 1 atau UP 1 2017 ini telah disediakan oleh Cikgu Wan Zanita Binti Wan Nawi iaitu cikgu matapelajaran matematik di SMK Pasir Puteh. Kertas soalan UP1 Tingkatan 1 2017 ini juga telah disemak sendiri oleh Cikgu Norazah Bt Mustapha iaitu ketua panatia matematik di sekolah berkenaan.

Rangka format soalan ujian UP1 matematik  ini menggunakan fomrat yang terbaru dengan 10 soalan besar yang mana setiap 1 soalan mempunyai soalan-soalan kecil yang berkaitan antara satu sama lain.

Menggunakan soalan ujian penilaian tingkatan 1 ini, para guru boleh gunakannya sebagai rujukan sendiri untuk membina item-item soalan mengikut keperluan murid di dalam kelas bagi sekolah masing-masing. Ujian penialaian tingkatan 1 ini mestilah relevan dengan topik pembelajaran murid dan tidak “off topic” menyimpang keluar dan melebihi dari apa yang murid telah pelajari di dalam kelas.

Oleh sebab itu mari kita dapatkan perkongsian bahan iaitu Soalan Ujian Penialaian Tingkatan 1 Subjek Matematik.

Dapatkan Soalan Ujian Penialaian Tingkatan 1 Subjek Matematik


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘Microsoft Word’

Download : Soalan Ujian Penialaian Tingkatan 1 Subjek Matematik

Terima kasih kepada rakan-rakan guru yang banyak berkongsi bahan terutama soalan-soalan berkaitan dengan PT3 dan SPM 2017.

Soalan Ujian Penialaian Tingkatan 1 Subjek Matematik ini telah admin dapatkan di dalam group Telegram. Jadi, kepada guru-guru yang ingin menyumbang bahan sama ada latihan, ujian, kuiz, alat bantu mengajar atau apa sahaja sekalipun boleh sertai SGO di telegram.

Sertai Telegram SGO dan sebarkan bahan anda di seluruh Malaysia agar ianya diguna pakai dan berterusan membantu para guru dan murid lain. Terima kasih.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook |