TELEKUNG JANNAH
Dapatkan pada harga Early Bird!!
Kain cantik sedap pakai. Warna menarik menawan hati!
  1. Potongan 35% dan Jimat RM69!!

Soalan Sejarah Tingkatan 1 bagi Ujian Bulanan 1 Asas Soalan Peperiksaan PT3

Sertai Study Group SPM 2020

PREMIUM Hanya guru SPM dan Calon SPM 2020 sahaja dibenarkan join. ♥ Para guru SPM boleh berkongsi bahan, link, buah fikiran, video pengajaran, etc.
Soalan Sejarah Tingkatan 1 bagi Ujian Bulanan 1 Asas Soalan Peperiksaan PT3
Soalan Sejarah Tingkatan 1 bagi Ujian Bulanan 1 Asas Soalan Peperiksaan PT3

Soalan Sejarah Tingkatan 1 bagi Ujian Bulanan 1 Asas Soalan Peperiksaan PT3 ini dikongsikan oleh Sistem Guru Online kepada semua guru sejarah tingkatan 1, ibubapa dan murid sekalian. Soalan sejarah tingkatan 1 ini adalah khas untuk Ujian Bulanan 1 2017.

Soalan sejarah bulanan 1 ini adalah hasil dari Cikgu Juliana Bt Arifin dari Sekolah Menengah Kebangsaan Khir Johari Beranang. Selaku guru sejarah tingkatan 1, beliau telah membina set soalan sejarah ini.

Soalan sejarah tingkatan 1 ini sebenarnya boleh dijadikan rujukan kepada guru-guru lain bagi membina set soalan sendiri kerana pasti kita sebagai guru yang mengajar lebih mengenali tahap murid yang kita ajar. Selain itu, ibubapa juga boleh menjadikan set soalan sejarah tingkatan 1 ini sebagai latihan bagi anak-anak yang bakal menghadapi PT 3 tidak lama lagi.

Oleh sebab itu, diharap perkongsian Cikgu Juliana Arifin yang admin dapat bahan ini dari Telegram menjadi satu bahan yang bermakna yang bukan sahaja dapat membantu murid malah seluruh peringkat sama ada guru dan murid.

Berikut admin kongsikan link untuk mendownload soalan sejarah bulanan 1 ini.

Dapatkan Soalan Sejarah Tingkatan 1


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘Microsoft Word’.

Download : Soalan Sejarah Tingkatan 1 bagi Ujian Bulanan 1 Asas Soalan Peperiksaan PT3

 

Baiklah, admin sangat-sangat berterima kasih kepada semua dan sudah semestinya kepada yang terlibat untuk membina set soalan sejarag tingkatan 1 ini. Semoga perkongsian ini akan berterusan dan dimanfaatkan sebaiknya.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook |