Soalan Pendidikan Moral Tahun 3 Ujian 1 Bulan Mac 2017

Soalan Pendidikan Moral Tahun 3 Ujian 1
Soalan Pendidikan Moral Tahun 3 Ujian 1

Soalan Pendidikan Moral Tahun 3 Ujian 1 Bulan Mac 2017 mengikut kurikulum KSSR. Ini adalah bahan bagi persediaan ujian Bulan Mac bagi setiap tahun.

Bagi subjek Pendidikan Moral, ianya hanyalah satu kertas sahaja dan terbahagi kepada beberapa soalan. Di sini para guru boleh dapatkan perkongsian kami di SGO bagi contoh soalan edisi 2017.

 

Terdapat 5 soalan utama di dalam soalan ujian pendidikan moral ini. Soalan adalah berbentuk subjektif penuh.

Soalan yang dikongsikan ini adalah dalam bentuk Microsoft Words. Jadi anda boleh lah ubahsuai soalan dari sumber ini untuk sesuaikan kepada keadaan sekolah anda.

Contoh soalan adalah : Berdasarkan gambar, pilih jawapan yang sesuai dengan suasana berikut dan juga  Padankan jenis-jenis perayaan yang diraikan di Malaysia berdasarkan gambar yang diberikan.

Selain itu para guru bolehlah dapatkan koleksi ujian peperiksaan lengkap semua subjek tahun 3 bagi bulan Mac edisi tahun 2017 pada pautan di bawah(Bank Soalan Tahun 3)

Selain itu, disini juga dikumpulkan semua koleksi ujian peperiksaan bagi bulan Mac edisi tahun 2017 untuk Tahun 1 hingga Tahun 6 juga. Silakan klik pada pautan kedua di bawah.

Bank Soalan Tahun 3.

Bank Soalan Ujian 1 Bulan Mac 2017 Tahun 1 hinggi Tahun 6 KSSR

Dapatkan Soalan Pendidikan Moral Tahun 3 Ujian 1 Bulan Mac 2017


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam word

Download : 

Soalan Pendidikan Moral Tahun 3 Ujian 1 Bulan Mac 2017

Semoga perkongsian ini bermanfaat kepada semua para guru dan ibu bapa sekalian. Kongsikan kepada rakan rakan guru dan ibu bapa yang lain.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum