Soalan Pendidikan Kesenian Tahun 4 Ujian 1 Bulan Mac 2017

Soalan Pendidikan Kesenian Tahun 4 Ujian 1 Bulan Mac 2017
Soalan Pendidikan Kesenian Tahun 4 Ujian 1 Bulan Mac 2017

Soalan Pendidikan Kesenian Tahun 4 Ujian 1 Bulan Mac 2017 mengikut kurikulum KSSR. Soalan yang disediakan ini adalah bagi tujuan saringan satu (1) iaitu Bulan Mac.

Seperti yang kita sedia maklum Pendidikan kesenian biasanya bukanlah subjek yang rumit tetapi lebih kepada ujian kreativiti ataupun menzahirkan bakat tersembunyi pelajar dalam seni.

Disini, kami akan berkongsikan satu contoh soalan pendidikan seni yang mana dikongsikan dari Sekolah Kebangsaan Dato Kramat.

Soalan peperiksaan ini telah disediakan oleh Puan Suhailah bt Hussin selaku Guru Dunia Seni Visual (DSV) Tahun 4 sekolah tersebut.

Soalan ini mengandungi 5 soalan dan pelajar pelajar sekalian hanya perlu memilih satu soalan sahaja bagi melengkapkan saringan ujian pendidikan seni ini.

Bidang soalan ini adalah bentuk menggambar, membuat corak dan rekaan, membentuk dan membuat binaan ataupun mengenal kraf tradisional.

 

Selain itu para guru bolehlah dapatkan koleksi soalan peperiksaan lengkap semua subjek tahun 4 edisi tahun 2017 pada pautan di bawah(Bank Soalan Tahun 4).

Selain itu, disini juga dikumpulkan semua koleksi ujian peperiksaan bagi bulan Mac edisi tahun 2017 untuk Tahun 1 hingga Tahun 6 juga. Silakan klik pada pautan kedua di bawah.

Bank Soalan Tahun 4.

Bank Soalan Ujian 1 Bulan Mac 2017 Tahun 1 hinggi Tahun 6 KSSR

Dapatkan Soalan Matematik Tahun 4 Ujian 1 Bulan Mac 2017


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam word

Download : 

Soalan Pendidikan Kesenian Tahun 4 Ujian 1 Bulan Mac 2017

Semoga perkongsian ini bermanfaat kepada semua para guru dan ibu bapa sekalian. Kongsikan kepada rakan rakan guru dan ibu bapa yang lain.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum