Soalan Pendidikan Kesenian Tahun 3 Ujian 1 Bulan Mac 2017

soalan pendidikan seni visual 2
Soalan Pendidikan Kesenian Tahun 3 Ujian 1

Soalan Pendidikan Kesenian Tahun 3 Ujian 1 Bulan Mac 2017 mengikut kurikulum KSSR. Ini adalah bahan bagi persediaan ujian Bulan Mac bagi setiap tahun.

Bagi subjek Pendidikan Dunia Seni Visual, ianya hanyalah satu kertas sahaja dan terbahagi kepada beberapa bahagian. Di sini para guru boleh dapatkannya melalui perkongsian kami di SGO bagi contoh soalan edisi 2017.

 

Contoh soalan ialah Hasilkan satu karya bertajuk Rumah Saya mengikut kreativiti kamu dalam bidang menggambar yang bertema objek buatan manusia.

Soalan kedua pula adalah Berdasarkan Modul Membuat Corak dan Rekaan, hasilkan satu karya yang menarik mengikut kreativiti kamu dengan menggunakan teknik capan.

Kami ingin ucapkan terima kasih kepada Guru Puan Nor Ashikin atas perkongsian Dunia Sains Visual ini iaitu guru dari SK All Saints, Kamunting Perak.

Selain itu para guru bolehlah dapatkan koleksi ujian peperiksaan lengkap semua subjek tahun 3 bagi bulan Mac edisi tahun 2017 pada pautan di bawah(Bank Soalan Tahun 3)

Selain itu, disini juga dikumpulkan semua koleksi ujian peperiksaan bagi bulan Mac edisi tahun 2017 untuk Tahun 1 hingga Tahun 6 juga. Silakan klik pada pautan kedua di bawah.

Bank Soalan Tahun 3.

Bank Soalan Ujian 1 Bulan Mac 2017 Tahun 1 hinggi Tahun 6 KSSR

Dapatkan Soalan Pendidikan Kesenian Tahun 3 Ujian 1 Bulan Mac 2017


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam word

Download : 

Soalan Pendidikan Kesenian Tahun 3 Ujian 1 Bulan Mac 2017

Semoga perkongsian ini bermanfaat kepada semua para guru dan ibu bapa sekalian. Kongsikan kepada rakan rakan guru dan ibu bapa yang lain.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum