Soalan Pendidikan Islam Tahun 4 Ujian 1 Bulan Mac 2017

Soalan Pendidikan Islam Tahun 3 Ujian 1
Soalan Pendidikan Islam Tahun 4 Ujian 1

Soalan Pendidikan Islam Tahun 4 Ujian 1 Bulan Mac 2017 mengikut kurikulum KSSR. Soalan yang disediakan ini adalah bagi tujuan saringan satu (1) iaitu Bulan Mac.

Soalan Peperiksaan Pendidikan Islam ini akan mempunyai empat set soalan yang berbeza beza termasuk tambahan satu set soalan Bahasa Jawi.

Setiap Set soalan adalah menepati format ujian pendidikan islam bagi tujuan ujian summatif. Setiap soalan akan dibahagikan kepada lima (5) bahagian.

Bahagian bahagian tersebut adalah Al-Quran, bahagian Sirah, bahagian Aqidah, bahagian Akhlaq, dan bahagian Ibadat.

Soalan Peperiksaan ini merupakan contoh dari Sekolah Kebangsaan SK St. Bernadette’s Convent, Batu Gajah Perak dimana ianya disediakan oleh Puan Azlin Isma Razali.

Untuk perhatian guru semua, pastikan personal komputer anda mempunyai format tulisan Microsoft Words bagi bahasa arab supaya ayat al quran yang terkandung dalam soalan soalan ini adalah jelas.

Kami mengucapkan terima kasih kepada guru yang telah berkongsikan soalan ini dan berharap perkongsian ini membantu guru guru serta rakan ibu bapa sekalian.

Selain itu para guru bolehlah dapatkan koleksi soalan peperiksaan lengkap semua subjek tahun 4 edisi tahun 2017 pada pautan di bawah(Bank Soalan Tahun 4)

Selain itu, disini juga dikumpulkan semua koleksi ujian peperiksaan bagi bulan Mac edisi tahun 2017 untuk Tahun 1 hingga Tahun 6 juga. Silakan klik pada pautan kedua di bawah.

Bank Soalan Tahun 4.

Bank Soalan Ujian 1 Bulan Mac 2017 Tahun 1 hinggi Tahun 6 KSSR

Dapatkan Soalan Pendidikan Islam Tahun 4 Ujian 1 Bulan Mac 2017


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam word

Download : 

Soalan Pendidikan Islam Tahun 4 Ujian 1 Bulan Mac 2017 (1)

Soalan Pendidikan Islam Tahun 4 Ujian 1 Bulan Mac 2017 (2)

Soalan Pendidikan Islam Tahun 4 Ujian 1 Bulan Mac 2017 (3)

Soalan Pendidikan Islam Tahun 4 Ujian 1 Bulan Mac 2017 (4)

Soalan Jawi Tahun 4 Ujian 1 Bulan Mac 2017

 

Semoga perkongsian ini bermanfaat kepada semua para guru dan ibu bapa sekalian. Kongsikan kepada rakan rakan guru dan ibu bapa yang lain.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum