Soalan Pendidikan Islam Tahun 3 Ujian 1 Bulan Mac 2017

soalan pendidikan islam 1
Soalan Pendidikan Islam Tahun 3 Ujian 1

Soalan Pendidikan Islam Tahun 3 Ujian 1 Bulan Mac 2017 mengikut kurikulum KSSR. Ini adalah bahan bagi persediaan ujian Bulan Mac bagi setiap tahun.

Bagi subjek pendidikan islam, format soalan adalah terbahagi kepada dua set kertas iaitu Set Kertas 1 dan  Set Kertas 2. Di sini para guru boleh dapatkan perkongsian kami di SGO bagi contoh soalan edisi 2017.

Bagi kertas 1 Terdapat sepuluh soalan subjektif disediakan dan dalam satu soalan itu akan dipecah pecahkan menjadi sub soalan.

Bagi kertas 2 pula, soalan akan ditanya lebih kepada kalimah dalam kitab suci kita. Setiap penulisan adalah dalam penulisan jawi.

Selain itu para guru bolehlah dapatkan koleksi ujian peperiksaan lengkap semua subjek tahun 3 bagi bulan Mac edisi tahun 2017 pada pautan di bawah(Bank Soalan Tahun 3)

Selain itu, disini juga dikumpulkan semua koleksi ujian peperiksaan bagi bulan Mac edisi tahun 2017 untuk Tahun 1 hingga Tahun 6 juga. Silakan klik pada pautan kedua di bawah.

Bank Soalan Tahun 3.

Bank Soalan Ujian 1 Bulan Mac 2017 Tahun 1 hinggi Tahun 6 KSSR

Dapatkan Soalan Pendidikan Islam Tahun 3 Ujian 1 Bulan Mac 2017


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam word

Download : 

Soalan Pendidikan Islam Tahun 3 Ujian 1 Bulan Mac 2017 Set 1

Soalan Pendidikan Islam Tahun 3 Ujian 1 Bulan Mac 2017 Set 2

 

Semoga perkongsian ini bermanfaat kepada semua para guru dan ibu bapa sekalian. Kongsikan kepada rakan rakan guru dan ibu bapa yang lain.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum