Soalan Matematik Tahun 2 Ujian 1 Bulan Mac 2017

Soalan Matematik Tahun 2 Ujian 1 Bulan Mac 2017
Soalan Matematik Tahun 2 Ujian 1 Bulan Mac 2017

Soalan Matematik Tahun 2 Ujian 1 Bulan Mac 2017 merupakan set soalan yang sangat mendapat perhatian sama ada guru-guru atau ibubapa. Hal ini kerana Matematik adalah subjek teras bagi pendidikan di Malaysia.

Tanpa kita sedar, UPSR yang dahulunya hanya 4A kemudian 5A dan sekarang 6A merupakan perkembangan kurikulum di Malaysia. Seiring dengan perkembangan ini, para guru dan ibubapa juga turun lebih moden dimana ramai yang cenderung mencari soalan matematik melalui internet.

Dalam post terdahulu iaitu Modul Soalan KBAT Subjek Matematik dilihat mendapat begitu banyak pembacaan. Ini secara tidak langsung menunjukkan ibubapa dan guru-guru begitu bersemangat untuk mengetahui tentang perkembangan terbaru dunia pendidikan Malaysia iaitu “soalan KBAT”.

Bercakap mengenai KBAT pastikan anda mengetahui apa itu KBAT atau boleh juga dipanggil Kemahiran Berfikir Aras Tinggi yang sedang diterapkan di dalam pendidikan negara.

Baiklah, disini admin ingin kongsikan juga selain soalan ujian matematik ujian bulan mac, admin juga ada menyediakan bank soalan berikut :

  1. Bank Soalan Tahun 2 dan
  2. Bank Soalan Ujian 1 Bulan Mac 2017 Tahun 1 hinggi Tahun 6 KSSR

Dapatkan Soalan Matematik Tahun 2 Ujian 1 Bulan Mac 2017


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘microsoft word’.

Download : 

  1. Soalan Matematik Tahun 2 Ujian 1 Bulan Mac 2017

Contoh Soalan Matematik Ujian 1 Bulan Mac

  1. Tulis dalam angka atau perkataan.                             ( 4 markah )
  • 673 =    ______________________________________________________
  • 909 =   _______________________________________________________
  • Lima ratus enam =  ______________________________________________
  • Dua ratus sembilan puluh = ________________________________________

Contoh Soalan Ujian Matematik tamat. Sila Download di Link di atas untuk dapatkan soalan penuh.

Sila download dan ubah suai ikut keperluan. Soalan yang disediakan adalah umum dan boleh diubah suai untuk mengikut tahap murid. Bagi ibubapa pula, bantu anak-anak dalam menjawab ujian ini dan jadikan ianya sesuatu yang menyeronokkan.

Soalan ujian matematik ini sebenarnya boleh dijadikan juga sebagai latihan kerja rumah bagi membantu murid untuk lebih menguasai pembelajaran subjek matematik ini.

Akhir kata, admin mengucapkan tahniah dan terima kasih kepada para guru yang berkongsi bahan diinternet ini. Bagi mereka yang ingin berkongsi bahan, hubungi kami melalui link dibawah.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum