Soalan Bahasa Melayu Tahun 4 Ujian 1 Bulan Mac 2017

Soalan Bahasa Melayu Tahun 4 Ujian 1 Bulan Mac 2017
Soalan Bahasa Melayu Tahun 4 Ujian 1 Bulan Mac 2017

Soalan Bahasa Melayu Tahun 4 Ujian 1 Bulan Mac 2017 mengikut kurikulum KSSR. Soalan yang disediakan ini adalah bagi tujuan saringan satu (1) iaitu Bulan Mac.

Soalan bahasa melayu yang akan kami akan sediakan adalah dua (jenis) soalan yang berbeza. Ianya bukan bertujuan kepada penulisan dan pemahaman namun ianya adalah dua contoh soalan dari sekolah yang berbeza.

Bagi set soalan pertama, ianya terdiri daripada 7 bahagian iaitu bahagian subjektif. Manakala satu set soalan lagi terdapat dua bahagian iaitu bahagian objektif dan subjektif.

Set yang kedua mempunyai dua puluh soalan objektif iaitu pada bahagian A manakala 5 soalan subjektif pada bahagian B.

Guru Panitia Bahasa Melayu yang menyediakan soalan ini adalah Pn Fadzilah Mohd Yunus. Kami di SGO, ingin berterima kasih kepada puan atas perkongsian soalan bahasa melayu ini.

Selain itu para guru bolehlah dapatkan koleksi ujian 1 peperiksaan lengkap semua subjek tahun 4 edisi tahun 2017 pada pautan di bawah(Bank Soalan Tahun 4)

Selain itu, disini juga dikumpulkan semua koleksi ujian peperiksaan bagi bulan Mac edisi tahun 2017 untuk Tahun 1 hingga Tahun 6 juga. Silakan klik pada pautan kedua di bawah.

Bank Soalan Tahun 4.

Bank Soalan Ujian 1 Bulan Mac 2017 Tahun 1 hinggi Tahun 6 KSSR

Dapatkan Soalan Bahasa Melayu Tahun 4 Ujian 1 Bulan Mac 2017


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam word

Download : 

Soalan Bahasa Melayu Tahun 4 Ujian 1 Bulan Mac 2017

Soalan Bahasa Melayu Tahun 4 Ujian 1 Bulan Mac 2017 Pemahaman

 

Semoga perkongsian ini bermanfaat kepada semua para guru dan ibu bapa sekalian. Kongsikan kepada rakan rakan guru dan ibu bapa yang lain.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum