Sejarah Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac 2017

sejarah 1

Sejarah Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac 2017. Sejarah merupakan mata pelajaran baru diperkenalkan. Namun Sejarah tidak termasuk dalam Mata Pelajaran UPSR. Mereka telah belajar sejarah sejak tahun 4 lagi.

Soalan Sejarah boleh dibuat mengikut kemampuan murid. Guru boleh memasukkan soalan yang diajar sehingga bulan Mac atau memasukkan soalan tahun 4 dan tahun 5. Markah bagi mata pelajaran ini perlu dimasukkan ke dalam Sistem Analisi Peperiksaan.

Mata pelajaran Sejarah ini membantu murid mengetahui Sejarah-sejarah penting yang berlaku di Malaysia. Selain itu, dapat emndidik murid supaya cintakan dan menjaga keamanan dan kesejahteraan Malaysia.

10 1
Contoh Soalan

Di atas merupakan soalan berbentuk objektif. Guru juga boleh memasukkan soalan subjektif dalam satu soalan. Terpulang kepada ketua panitia. Soalan lengkap boleh di muat turun di bawah. Pihak SGO telah menyediakan dua set soalan.

Dapatkan Sejarah Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac 2017


Boleh dapatkan bahan di sini. Klik link dibawah dan bahan akan di muat turun secara automatik.

Format dokumen ini adalah dalam ‘WORD’

Download : 

Sejarah Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac 2017 Set 1

Sejarah Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac 2017 Set 2

Bahan yang disediakan mungkin tidak mengikut kemampuan murid. Guru boleh mengubah mengikut keperluan. Guru boleh sama-sama mkongsikan bahan ini kepada guru yang lain. Semoga bahan ini dapat mengurangkan sedikit beban guru unruk menyediakan soalan ujian.

Dapatkan semua soalan Ujian Mac 2017.

Ujian Mac 2017

Akhir kata, SGO mengucapkan ribuan terima kasih kerana terus menyokong kami. Semoga murid tahun 6 berjaya dalam UPSR dengan cemerlang dan gemilang.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum