Sejarah Tahun 5 Ujian 1 Bulan Mac 2017

Sejarah Tahun 5 Ujian 1 Bulan Mac 2017
Sejarah Tahun 5 Ujian 1 Bulan Mac 2017

Sejarah Tahun 5 Ujian 1 Bulan Mac 2017. Sejarah merupakan salah satu subjek yang baru diperkenalkan di sekolah rendah. Sejarah merupakan subjek elektif yang emmpunyai 2 waktu sahaja untuk satu minggu.

Sejarah diperkenalkan di sekolah rendah bagi meastikan murid-murid didedahkan dengan lebih awal mengenai sejarah Malaysia dan akan dapat melahirkan generasi yang sayangkan negara.

Seperti subjek lain Sejarah juga perlu membuat ujian bagi menguji kebolehan murid. Soalan boleh dibuat samada dalam bentuk objektif atau soalan subjektif. Guru juga boleh mencampur objektif dan subjektif dalam satu soalan. Soalan Sejarah haruslah dimasukkan soalan yang diajar sahaja.

Dapatkan Ujian Mac Sejarah 2017


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam word

Download : 

  1. Sejarah Tahun 5 Bulan Mac 2017

Guru juga boleh dapatkan soalan Bulan Mac 2017 untuk semua Mata Pelajaran bagi tahun 1 di SINI dan tahun 2 di SINI. Guru juga boleh dapatkan semua soalan Ujian Mac 2017 bagi semua Mata Pelajaran dan semua tahun di SINI.

Guru boleh mengubah soalan mengikut kesesuaian dan kemampuan murid. Guru boleh kongsikan soalan-soalan ini kepada guru-guru Sejarah yang lain. Diharapkan bahan yang diberikan ini membantu guru-guru dalam mentadbir Sejarah Tahun 5 Ujian 1 Bulan Mac 2017.

Akhir kata, terima kasih kerana terus menyokong SGO, tanpa sokongan diluar sana SGO tidak dapat berdiri teguh.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum