Pendidikan Moral Tahun 5 Ujian 1 Mac 2017

Pendidikan Moral Tahun 5 Ujian 1 Mac 2017
Pendidikan Moral Tahun 5 Ujian 1 Mac 2017

Pendidikan Moral Tahun 5 Ujian 1 Bulan Mac 2017. Pendidikan Moral merupakan mata pelajaran elektif yang diambil oleh murid bukan Islam. Mata Pelajaran ini berkongsi jadual dengan Pendidikan Islam yang diambil oleh murid Islam. Walaupun Pendidikan Moral merupakan mata pelajaran elektif tetapi guru boleh membuat ujian kepada murid-murid.

Soalan ujian Pendidikan Moral Tahun 5 ini boleh dibuat samada dalam bentuk objektif atau soalan subjektif. Guru juga boleh mencampur objektif dan subjektif dalam satu soalan. Soalan Pendidikan Moral haruslah dimasukkan soalan yang diajar sahaja. Namun, soalan Pendidikan Moral ini lebih kepada soalan KBKK.

2 3
Contoh Soalan Pendidikan Moral Tahun 5

Klik link di bawah untuk mendapatkan soalan Pendidikan Moral yang lengkap.

Dapatkan Ujian Mac Pendidikan Moral 2017


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam word

Download : 

  1. Pendidikan Moral Tahun 5 Bulan Mac 2017 Set 1
  2. Pendidikan Moral Tahun 5 Bulan Mac 2017 Set 2

Guru juga boleh dapatkan soalan Bulan Mac 2017 untuk semua Mata Pelajaran bagi tahun 1 di SINI dan tahun 2 di SINI. Guru juga boleh dapatkan semua soalan Ujian Mac 2017 bagi semua Mata Pelajaran dan semua tahun di SINI.

Guru boleh mengubah soalan mengikut kesesuaian dan kemampuan murid. Guru boleh kongsikan soalan-soalan ini kepada guru-guru Pendidikan Moral yang lain. Diharapkan bahan yang diberikan ini membantu guru-guru dalam mentadbir Pendidikan Moral Tahun 5 Ujian 1 Bulan Mac 2017.

Akhir kata, terima kasih kerana terus menyokong SGO, tanpa sokongan diluar sana SGO tidak dapat berdiri teguh.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum