Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac 2017

pendidikan jasmani kesihatan

Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac 2017. Ujian Mac merupakan ujian untuk mengetaui tahap penguasaan murid dalam sesuatu mata pelajaran. Pendidikan Jasmani dan Kesihatan juga tidak terkecuali. Namun, terdapat juga sesetengah sekolah yang tidak melakukan ujian untuk subjek elektif.

Ketua panitia perlu memainkan peranan di mana untuk memnentukan format ujian yang hendak dijalankan. Jumlah soalan dan masa yang diperuntukkan perlu berbincang dengan semua guru di sekolah.

Markah ujian untuk ujian Mac ini perlu dimasukkan ke dalam Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS). Walaupun sudah mentadbir ujian dan memasukkan markah ke dalam SAPS, guru juga perlu mengisi borang offline untuk semua mata pelajaran.

Dapatkan Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac 2017


Boleh dapatkan bahan di sini. Klik link dibawah dan bahan akan di muat turun secara automatik.

Terdapat dua set soalan PJK disediakan oleh SGO.

Format dokumen ini adalah dalam ‘WORD’

Download : 

Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac 2017 Set 1

Pendidikan Jasmani dan Kesihatan Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac 2017 Set 2

Guru bebas untuk mengubah isi kandungan dalam kertas ujian ini mengikut kemampuan murid. Guru boleh kongsikan bahan ini kepada guru yang lain. Semoga bebanan guru untuk membuat kertas ujian dapat dikurangkan.

Akhir kata, SGO mengucapkan ribuan terima kasih kerana terus menyokong kami. Semoga murid tahun 6 berjaya dalam UPSR dengan cemerlang dan gemilang.

Dapatkan juga semua soalan ujian MAC 2017 untuk semua tahun di SINI.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum