Matematik Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac 2017

matematik 1
Matematik Tahun 6

Matematik  Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac 2017. Bulan Mac merupakan bulan untuk menjalankan ujian 1. Selepas ujian murid akan mula bercuti. Sesetengah sekolah tidak menjalankan ujian 1 ini tetapi hanya memberi pentaksiran di dalam kelas.

Bagi Matematik lebih elok sekiranya guru memberi ujian mengikut format UPSR sebenar. Hal ini bagi memastikan murid dapat membiasakan diri untuk mejawab soalan berbentuk UPSR. Soalan boleh merangkumi kandungan sepanjang tempoh 3 bulan mengajar dan kandungan tahun 5.

Format baru Matematik bermula 2016 ialah masih mengandungi 2 kertas. Namun kertas dua mempunyai 15 soalan yang dipecahkan manakala kertas 1 mempunyai 40 soalan. Format kali ini kertas 2 lebih susah berbanding kertas 1 kerana mempunyai lebih banyak tahap soalan jika mahu dibangdingkan dengan kertas 1. Guru boleh rujuk jadual di bawah :

6 1
Format Matematik

Dapatkan Matematik Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac 2017


Boleh dapatkan bahan di sini. Klik link dibawah dan bahan akan di muat turun secara automatik.

Format dokumen ini adalah dalam ‘WORD’

Download : 

Matematik Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac 2017 Kertas 1

Matematik Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac 2017 Kertas 2

Jawapan Matematik Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac 2017 Kertas 1

Jawapan Matematik Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac 2017 Kertas 2

Kongsikan bahan ini kepada guru-guru lain diluar sana. Diharapkan bahan yang dikongsikan ini dapat membantu guru di luar sana. Guru boleh ubah kandungan ujian mengikut kemampuan murid.

Akhir kata, SGO mengucapkan ribuan terima kasih kerana terus menyokong kami. Semoga murid tahun 6 berjaya dalam UPSR dengan cemerlang dan gemilang.

Dapatkan juga semua soalan ujian MAC 2017 untuk semua tahun di SINI.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum